25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Лісові пожежі на Житомирщині: 12 постраждалих сімей отримали по 300 тис. грн

  • 28 жовтня, 2020 17:43
12 сімей з Житомирщини, що втратили своє житло в результаті лісових пожеж, нарешті отримали компенсацію від держави.

Про це 28 жовтня у соцмережі заявив голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.
 

"Нарешті, всі 12 сімей, що постраждали внаслідок лісових пожеж на Овруччині, у повному обсязі отримали матеріальну допомогу в розмірі 300 тисяч гривень. Завдяки підтримці з боку Прем’єр-міністра України та оперативного погодження усіх необхідних документів  Мінекономіки і Мінфіном ми поставили крапку у цій історії. Прикро, що вона затягнулася на довгих півроку через те, що на біді селян намагалися нажитися чи зробити собі піар окремі діячі", – зазначив Бунечко.


Нагадаємо, що епопея з виплатою компенсацій постраждалим від пожеж тягнеться з 16 квітня 2020 року. Першу матеріальну допомогу в сумі майже 1,4 млн грн за рішенням Житомирської обласної державної адміністрації 38 сім'ям було виділено в квітні відразу після пожежі. Ще 11,2 млн грн із держбюджету на відновлення житлових будинків були виділені менш ніж через місяць після пожежі.

Тоді йшлося про будівництво модульних будинків для тих, хто втратив житло під час стихійного лиха. Однак протягом декількох місяців Колесниківська сільрада не змогла укласти договір на будівництво. Після довгих суперечок, які саме повинні бути будинки, жителі сіл відмовилися від відновлення житла за державний рахунок і звернулися до Кабміна за виплатою грошової допомоги.

У результаті 12 жовтня гроші надійшли в область і знову були переказані до Колесниківської сільради.
Поділитись

Новини по темі: