19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Фінансування ФК «Полісся»: Бунечко провів пресконференцію і розставив всі крапки над «і»

Фінансування ФК «Полісся»: Бунечко провів пресконференцію і розставив всі крапки над «і»

  • 1 жовтня, 2020 16:18
Голова Житомирської облдержадмінстрації Віталій Бунечко 1 жовтня провів на центральному стадіоні Житомира пресконференцію, яка була присвячена питанням фінансування ФК "Полісся".

Основний посил Бунечка – клуб належить місту, проте область допомагає з фінансуванням наскільки це можливо. Далі основні тези з пресконференції голови ОДА.
 

♦ ФК "Полісся", до гравців якого я ставлюся з усією повагою, є комунальним підприємством Житомирської міської ради. Ані обласна рада, ані обладміністрація не є засновниками клубу. Але ми вболіваємо за команду та надаємо їй всебічну підтримку. 

♦ У 2020 році видатки обласного бюджету на фінансування різних напрямків, пов'язаних з діяльністю ФК "Полісся" складуть майже 18 млн грн. Це рекордна сума за останні роки; область несе витрати на утримання тренувальної бази команди, догляд за футбольним полем на стадіоні "Полісся". І звичайно, фінансує завершення реконструкції домашнього стадіону команди. Ця сума також включає також субвенцію на підтримку клубу. 

♦ Перший транш у розмірі 1,3 мільйона гривень команда вже отримала. Питання щодо наступного траншу буде розглянуто на сесії облради, яка відбудеться 8 жовтня. Відповідні документи вже підготовлені. Коли депутати приймуть рішення, клуб отримає ще 1,3 мільйона.  

♦ Обсяг дотації, яку отримує з обласного бюджету "Полісся" у понад 3 рази більше ніж сума, запланована в бюджеті на підтримку УСІХ футбольних клубів області. А це майже 250 команд з футболу та футзалу, в яких грає понад 5,5 тисяч спортсменів. Всі ці витрати ми знайшли змогу забезпечити незважаючи на складну ситуацію, викликану коронакризою. Нам довелося скоротити витрати по багатьох програмах щоб перерозподілити на боротьбу з наслідками пандемії 32 млн грн. 

♦ Я особисто, разом з міським головою, доклали чимало зусиль для того, щоб команда, нарешті, отримала титульного спонсора, який також на регулярній основі надає "Поліссю" фінансову підтримку. 

♦ Зараз йдеться про відсутність коштів для участі у змаганнях. Але керівництво команди, чомусь не звертається для перепрофілювання майже 900 тисяч гривень, запланованих для проведення тренувальних зборів. А хто повинен за це відповідати?


Також на думку Віталія Бунечка, у клубі потрібно провести аудит використання коштів керівництвом за останні 3 роки. 

"Щиро сподіваюся, що бюджетні кошти, кошти громади, вболівальників команди використовувалися за призначенням. Дуже сподіваюсь, що міська рада зробить свої висновки за результатами аудиту. Та, при необхідності, прийме необхідні кадрові рішення", – резюмував голова ОДА.

Як повідомляв "Журнал Житомира", днями директор комунального футбольного клубу Володимир Загурський заявив, що область недофінансувала ФК "Полісся" і команда може не поїхати на наступну гру у Суми.
Поділитись

Новини по темі: