19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В Житомирському онкодиспансері відкрили нове поліклінічне відділення. ФОТО

В Житомирському онкодиспансері відкрили нове поліклінічне відділення. ФОТО

  • 1 жовтня, 2020 13:33
У Житомирі продовжується реконструкція обласного онкологічного диспансера. Зокрема, у новій будівлі відкрили поліклінічне відділення. Про це розповіли у Житомирській обласній раді, в підпорядкуванні якої знаходиться онкодиспансер.
 

«З часу заснування, 1967 року, практично не проводилися капітальні ремонти. І жодна депутатська каденція обласної ради не звертала на цей заклад належної уваги. Хоча Житомирська область – найбільше постраждала від аварії на ЧАЕС і показник захворювання на онкологію найвищий по державі. А за три роки проведено термосанацію будівлі, проведено заміну всіх вікон у головному корпусі, добудовано два поверхи поліклінічного відділення із новою амбулаторною операційною, новим приміщенням для лабораторії та ендоскопічним кабінетом. Також покращено матеріально-технічну базу закладу: придбано нові меблі, закуплено багато сучасного діагностичного обладнання тощо» - повідомив голова облради Володимир Ширма.


У цілому на роботи з реконструкції онкологічного диспансеру використано близько 30 млн грн, з яких майже 10 млн грн – на проведення термосанації, решта коштів – на зведення та облаштування прибудови. Наступний етап – це реконструкція стаціонарного відділення, на що буде спрямовано до кінця року майже 17 млн грн.

З Національною службою здоров’я України вже укладено угоди на пакети надання медичних послуг, завдяки яким пацієнти мають можливість отримувати обстеження та лікування безкоштовно.

Нагадаємо, в Житомирському обласному онкологічному диспансері встановлять лінійний прискорювач, необхідний для опромінення злоякісних пухлин.















ФОТО: Обласна рада
Поділитись

Новини по темі: