19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирське «Полісся» стартувало з нічиєї в новому сезоні Першої ліги: огляд матчу

Житомирське «Полісся» стартувало з нічиєї в новому сезоні Першої ліги: огляд матчу

  • 14 вересня, 2020 8:55
Житомирский ФК "Полісся" нарешті стартував в Першій лізі. В рамках 2-го туру житомиряни зустрічалися з ФК "Верес" з міста Рівне. Обидві команди пропускали стартовий тур через коронавірус.

Хоч "Полісся" і проводило матч у статусі господарів, але лише номінальних. Зустріч проходила на київському стадіоні імені Баннікова, що пов’язано з продовженням реконструкції основного стадіону клубу в Житомирі. 

Як повідомляє Sportarena, гості розпочали матч активніше, але перші моменти створили гравці "Полісся". Спершу в метушні в штрафному майданчику "Вереса" міг забивати м’яч у сітку з декількох метрів Денис Галенков, але його відтіснив захисник, а через деякий час з-за меж штрафного майданчику вистрілив Ілля Повалій – м’яч полетів над воротами Богдана Когута. Рівняни в основному відповідали зі стандартних положень, але дійсно небезпечний момент виник лише після хорошого удару з середньої дистанції з боку Геннадія Пасіча – Маханьков вступив у гру і зробив сейв.

Ще один небезпечний момент біля воріт "Полісся" виник після удару приблизно з лінії штрафного майданчика від Артема Хоцяновського – м’яч пройшов поруч з дальньою штангою. Житомиряни відповіли схожим епізодом, коли з меж штрафного пробив Галенков, але не потрапив у дальній кут. Команди не надто часто в першій половині створювали небезпечні моменти, до того ж реалізація була не на найвищому рівні. До перерви рахунок не був відкритий – 0:0.

Другий тайм підопічні Юрія Вірта, який напередодні підписав нову дворічну угоду з клубом, почали дуже активно. З краю штрафного стріляв по чужих воротах Геннадій Пасіч – Маханькову відразу ж довелося здійснювати сейв і рятувати свою команду, витягуючи м’яч з ближнього кута. Номінальні господарі на старті другого тайму запам’яталися неточним ударом здалеку від Марата Даудова, а потім в цілому нерідко тримали м’яч на чужій половині поля.

На 60-й хвилині у "Вереса" приголомшливий удар під поперечину завдав Сергій Петько, але знову 22-річний воротар житомирян Маханьков, який пройшов школу київського Динамо, опинився на висоті і підстрахував своїх партнерів, які допускали подібні моменти і не встигали накрити суперників. А найбільш гострий епізод всього матчу стався вже на останніх хвилинах зустрічі. Ігор Солдат з "Вереса" завдав потужного удару в дальній кут, але знову на висоті був Маханьков, який у стрибку перевів м’яч у штангу власних воріт.

Новачки Першої ліги в рівному матчі, але з більш гострими моментами у Вереса зіграли в безгольову нічию і заробили свої перші очки в поточному чемпіонаті – 0:0. У наступному турі "Полісся" на виїзді зіграє проти херсонського "Кристала".
 

"Полісся" (Житомир) – "Верес" (Рівне) 0:0


Попередження: Галенко, Повалій, Чернецький, Швець – Мірошник, Солдат, Тимофієнко, Пінчук

"Полісся" (стартовий склад): Маханьков, Бринько, Швець, Прокопчук, Власюк, Чернецький, Галенков (Тарануха, 82), Даудов (Трояновський, 77), Савошко (Гавриленко, 66), Повалій, Галенко (Понєдєльнік, 89).

 
Поділитись

Новини по темі: