28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • 2 місяці без зарплати: працівники обласної психлікарні протестували у Житомирі. ВІДЕО

2 місяці без зарплати: працівники обласної психлікарні протестували у Житомирі. ВІДЕО

  • 8 вересня, 2020 10:09
70 працівників обласного центру психічного здоров’я прийшли до посадовців Житомирської обласної ради та обласного управління охорони здоров’я, бо 2 місяці не отримують зарплатню.

З квітня виплати здійснювалися частково, в серпні персонал закладу отримав тільки аванс за липень, інформує "Суспільне".
 

"З того часу ми не отримуємо вже більше нічого. Наш медичний директор Олександр Гусак говорить, що фінансування немає, тому і грошей немає на заробітну плату. Ми хочемо вияснити якось це питання, тому звернулися до очільника обласного управління охорони здоров’я Миколи Суслика, щоб він пояснив, чому склалася така ситуація?" – розповіла медсестра Житомирського обласного центру психічного здоров'я Вікторія Коритко, яка 10 років працює в цьому закладі.


Спілкуючись з працівниками центру психічного здоров'я, керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик сказав, що у першому кварталі обласну психлікарню №1 фінансували з обласного бюджету, а з 1 квітня фінансування припинили.
 

"Управління охорони здоров’я не фінансує на сьогоднішній день (7 вересня – ред.) всі комунальні некомерційні підприємства, які у нас є в області. Фінансує Національна служба здоров’я України. Кожен місяць згідно пакету – 3 мільйони 200 тисяч гривень. Але цього недостатньо. Я був у вашому закладі, і ви настоювали на тому, щоб з вами заключили додатковий пакет на фінансування психіатричних лікарень. Він наразі на розгляді у Національній службі здоров’я України. А фінансування через обласну адміністрацію та управління охорони здоров’я немає. Зважаючи на цю ситуацію, ми запропонували об’єднати вас зі спеціалізованим центром, щоб вирівняти фінансовий стан. Щоб ви розуміли: у спеціалізованому центрі сьогодні – плюс 14 мільйонів гривень, а у вашому – мінус 22 мільйони", – зазначив Микола Суслик.



Медичний директор обласного центру психічного здоров’я Олександр Гусак повідомив колективу, що через брак грошей і відсутність фінансування з боку Національної служби здоров'я, на сесії облради 25 червня депутати прийняли рішення припинити роботу центру психічного здоров’я і приєднати його до обласного спеціалізованого медичного центру Житомирської обласної ради. З 1 листопада обидва колективи мають почати працювати в рамках одного закладу – обласного спеціалізованого медичного центру, директором якого є Максим Кутішенко.

Сам Максим Кутішенко каже, що 2 вересня піднімав це питання перед Міністром охорони здоров’я і перед виконуючим обов’язки керівника Національної служби здоров’я України Андрієм Віленським.
 

"Вони особисто пообіцяли, що це питання береться на контроль. Щодня з Національною службою здоров'я зідзвонююся. Психлікарня знаходиться у пріоритетних закладах охорони здоров’я, які йдуть на дофінансування. Це 32 пакет. До кінця тижня має бути розгляд, і ви маєте отримати кошти", – зазначив Кутішенко.


Працівники обласного центру психічного здоров’я кажуть, що якщо їм не виплатять обіцяної зарплатні і якщо 32 пакет не буде підписаний, то вони перекриватимуть дорогу і їхатимуть у Київ.

Нагадаємо, раніше на Житомирщині працівники обласної психіатричної лікарні №2 влаштували протест і перекрили дорогу міжнародного значення.
Поділитись

Новини по темі: