26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Чотири школи Житомирської громади відтепер мають сучасні велосипедні парковки. ФОТО

Чотири школи Житомирської громади відтепер мають сучасні велосипедні парковки. ФОТО

  • 4 вересня, 2020 8:27
В шкільному дворі Житомирського екологічного ліцею №24 відбулось офіційне відкриття велосипедних парковок, що були встановлені в рамках міжнародного проєкту «TUMI: шлях до школи».

Як повідомляв «Журнал Житомира», криті велопарковки на 20 місць також з'явились у Вересівській школі та житомирських школах №8 і №36. Всі монтажні роботи були звершені ще до початку навчального року.

Метою проєкту «TUMI: шлях до школи» є підвищення безпеки пересування пішоходів та стимулювання розвитку сталої мобільності в Житомирській міській ОТГ. Школи, які є учасниками проєкту, є одними з найбільш мобільних закладів громади: учні цих шкіл найбільше користуються велосипедами, і відтепер вони мають облаштовану інфраструктуру для тимчасового зберігання велосипедів.

«В рамках проєкту також планується провести капітальний ремонт пішохідних переходів, перехресть та тротуарів біля чотирьох шкіл (Вересівська ЗОШ, Житомирський екологічний ліцей №24, ЗОШ №8 і ЗОШ №36) для того, щоб діти мали більш безпечну інфраструктуру для пересування. Крім того, в школах, що є учасниками проєкту, планується проведення дитячої велосипедної школи», – розповіла Світлана Ольшанська, заступниця міського голови.

Місця для встановлення велосипедних парковок були визначені безпосередньо представниками шкільних комітетів з мобільності та адміністрацій відповідних навчальних закладів.

Встановлені велосипедні парковки знаходяться під наглядом відеокамер системи шкільного відеоспостереження.

Проєкт «TUMI: шлях до школи» впроваджується за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, який надає місту грант в розмірі майже 150 тис. євро. Житомир став одним з 10 міст у світі, яке отримало грантову підтримку.















Поділитись

Новини по темі: