29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Уряд вимагає від влади Житомирщини вирішити питання із житлом для погорільців

Уряд вимагає від влади Житомирщини вирішити питання із житлом для погорільців

  • 14 серпня, 2020 16:48
Уряд вимагає терміново вирішити питання із житлом для людей з Овруцького району Житомирщини, які втратили його у квітні через масштабну лісову пожежу. 

На цьому під час брифінгу в Житомирі наголосив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, повідомляє Укрінформ.
 

«З боку уряду ми вимагаємо термінового вирішення цього питання. Бо уряд надав кошти майже негайно. Як мені відомо, на жаль, наразі це питання залишається відкритим, а попереду вже осінь та зима, і проблему треба розв'язати якомога швидше», - зазначив міністр.


За словами голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, 11 із 12 погорільців написали відмову від будівництва і звернулися до уряду через голову Колесниківської сільської ради з проханням виділити їм компенсацію від 300 до 500 тис. грн за втрачені будинки.
 

«Зараз це питання опрацьовується міністерствами та обласною державною адміністрацією. Виділені кошти, а саме 13 млн 370 тис. грн знаходяться на рахунку Овруцької РДА. Один будиночок за меценатські кошти вже побудований. До 1 вересня ми приймемо рішення щодо можливості виділення коштів. Тоді кошти, виділені безпосередньо на будівництво, повернуться до резервного фонду, а тоді, можливо, їх спрямують як компенсацію», - додав Бунечко.


Як повідомлялося, внаслідок масштабних пожеж на півночі Житомирської області повністю згоріло близько 80 будинків. Для погорільців поки побудували лише один будинок.
Поділитись

Новини по темі: