16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Комбінат Фірташа отримав чотири ділянки на Житомирщині для видобутку титанової сировини – ЗМІ

  • 10 серпня, 2020 13:11
Кабмін дозволив Межиріченському гірничо-збагачувальному комбінату розробляти проект землеустрою щодо відведення чотирьох земельних ділянок в Житомирській області під розширення видобутку титанової сировини.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, загальна площа земельних ділянок становить 75,3959 га.
 

"Згідно з розпорядженням уряду № 977-р від 5 серпня поточного року "Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок", МГЗК виділяється три земельні ділянки орієнтовною площею 8,5 га, 16,5 га і 16 га із земель держвласності лісового фонду Володарсько-Волинського лісництва, що знаходяться в постійному користуванні дочірнього підприємства "Пулинський лісгосп АПК" Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради, розташовані на території Хорошевского району Житомирської області в оренду на термін дії спеціального дозволу на користування надрами від 3 червня 2002 №2694 зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств, пов'язаних з використанням надр", - йдеться в повідомленні.


Іншим розпорядженням уряду № 978-р від 5 серпня 2020 року надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 34,3959 га (землі держвласності лісового фонду Турчинського лісництва), що знаходиться в постійному користуванні ДП "Коростенське лісомисливське господарство", розташованої на території Хорошевського району Житомирської області.

"ТОВ "МГЗК" передбачити відповідно до законодавства в зазначеному проекті землеустрою розрахунок розміру втрат лісогосподарського виробництва та збитків, які будуть завдані землекористувачу в результаті вилучення земельних ділянок для потреб, не пов'язаних з лісогосподарським виробництвом", - констатується в розпорядженнях.

ТОВ "Межиріченський ГЗК" зареєстровано в смт Іршанськ в січні 2001 року. Основний вид діяльності - видобуток руд кольорових металів. Воно входить в Group DF. Основні напрямки діяльності групи - азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Власник компанії - олігарх Дмитро Фірташ.
Поділитись

Новини по темі: