29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир почав отримувати другу партію нових тролейбусів БКМ

Житомир почав отримувати другу партію нових тролейбусів БКМ

  • 6 серпня, 2020 11:20
Житомирське трамвайно-тролейбусне управління почало отримувати другу партію нових тролейбусів від білоруського виробника БКМ. Про це 6 серпня повідомив заступник начальника КП "ЖТТУ" Максим Манухін.

Сьогодні комунальне підприємство приймає перші 2 із 11 тролейбусів чергової партії. Поставка другої партії нових тролейбусів триватиме до 19 серпня.

Після обкатки тролейбуси вийдуть на міські маршрути. 



Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. 

У квітні на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія "Белкомунмаш". 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю 50 тролейбусів БКМ. Вартість одного тролейбуса складає 190 тисяч євро.

30 червня на майдані Перемоги показали перші п'ять тролейбусів. 7 липня у Житомирі задимівся один з новеньких тролейбусів БКМ. Відео інциденту опублікували в Facebook.
Поділитись

Новини по темі: