29 березня, 2024
Ми в соцмережах

8 серпня у Житомирській області стартує сезон полювання на пернату дичину

  • 5 серпня, 2020 13:58
  • 1
На території мисливських угідь Житомирщини 8 серпня з 16:00 відкривається сезон полювання на пернату дичину. Про це інформує обласне управління лісового та мисливського господарства.

При проведенні полювання мисливець повинен мати при собі посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання на сезон полювання 2020-2021 років, відстрільну картку, дозвіл на право носіння та зберігання вогнепальної зброї. 

Якщо ж він має при собі мисливського собаку – то ще й відповідний паспорт на тварину.

Йдучи на полювання, кожен мисливець повинен пам’ятати: аби задоволення від спілкування з природою не затьмарилося жодною неприємністю - потрібно суворо дотримуватись правил безпеки поводження зі зброєю.

При стрільбі кулями мисливець має бути особливо обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.
 

"Забороняється стріляти “на шум”, по цілі, яку нечітко видно (під час туману, в сутінках, проти сонця та ін.) При полюванні в густому лісі, очереті необхідно бути особливо уважним, дотримуватись взятого напрямку, частіше підтримувати зв’язок з іншими мисливцями", – нагадують в управлінні.


За порушення правил полювання (без належного на те дозволу, у заборонених місцях чи час, недозволеними знаряддями або способами) передбачено  адміністративну відповідальність. Також за незаконне полювання на тварин або на заборонених територіях статтею 248 КК України визначено кримінальне покарання від штрафу до обмеження волі терміном до 3 років.

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства застерігає, що в лісах області зберігається висока пожежна небезпека, та звертається до всіх, хто з будь-яких причин перебуватиме в лісових масивах, пам’ятати про обережне поводження з вогнем, аби не спричинити пожежу.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Валентин Кислий
18 листопада, 2021 10:35:49

все паразити ненажерливі вибють!