20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир велосипедний: мер розповів, на яких вулицях міста хочуть нанести велосмуги

Житомир велосипедний: мер розповів, на яких вулицях міста хочуть нанести велосмуги

  • 4 серпня, 2020 15:43
У Житомирі триває капітальний ремонт доріг. На відремонтованих вулицях згодом нанесуть нову розмітку в тому числі й для велосипедистів, яких з кожним роком у місті стає все більше.

Велосипедні смуги з'являться на вулиці Качинського і Чуднівській. В планах: Київська і Покровська. Про це 3 серпня під час онлайн-прийому громадян заявив міський голова Сергій Сухомлин.
 

"Першу розмітку з велодоріжками ми будемо наносити по вулиці Леча Качиньского та Чуднівській. Там з кожної сторони у нас залишається 1-1,2 м. Ми трошки звузили права автомобілістів для того, що виділити з одного та іншого боку велодоріжки", – зазначив Сухомлин.


Мер міста додав, що на вказаних вулицях наноситимуть пластикову розмітку. Нанесення можливе лише після 15-20 серпня, тому що через карантин не було поставок матеріалу.

В планах мерії створення велосмуг на вулиці Київській. Одну з смуг планують облаштувати на тротуарі.
 

"На наступному тижні починаються роботи по капітальному ремонту вулиці Київської. І також ми плануємо з однієї сторони виділити лінію для велодоріжки, а зворотньому напрямку зробити частково по тротуарам", – повідомив Сергій Сухомлин.


Аналогічну велодоріжку можуть зробити і на вулиці Покровській. Прорахунком вже зайнялися проектанти.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 9 червня у Житомирі біля управління патрульної поліції пройшла акція протесту велосипедистів. Житомиряни вимагали від поліції звернути увагу на безпеку велосипедистів і дозволити звузити смуги руху автомобілів, вивільнивши зайвий простір для створення велосмуг.
Поділитись

Новини по темі: