19 березня, 2024
Ми в соцмережах

СБУ затримала в Житомирі еколога при отриманні $1000 хабара. ФОТО

  • 4 серпня, 2020 8:20
У Житомирі під час отримання хабара затримали співробітника Державної екологічної інспекції Поліського округу. За інформацією УСБ України в Житомирській області, державний інспектор з охорони навколишнього середовища систематично вимагав гроші від місцевих підприємців.
 

"Вимагав гроші від місцевих підприємців, які провадять господарську діяльність із порушенням екологічних та санітарних норм. За різні суми хабарів посадовець "не помічав" дій, що призводили до забруднення сільськогосподарських земель та пересихання джерел питної води у населених пунктах області, а також сприяв зменшенню або уникненню штрафних санкцій", – повідомляє СБУ.


Затримали зловмисника в центрі Житомира під час отримання 1000 американських доларів хабара від місцевого фермера. 



Як повідомляє спецслужба, за ці кошти посадовець обіцяв не відображати у акті перевірки порушень через незаконне користування свердловиною та не вживати заходів правового реагування на заяви місцевих мешканців.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновнику про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.



Поділитись

Новини по темі: