20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Волонтери допомогли хлопцю на інвалідному візку здійснити мрію – побачити море

Волонтери допомогли хлопцю на інвалідному візку здійснити мрію – побачити море

  • 21 липня, 2020 15:57
Волонтери організували 18-річному хлопцю з інвалідністю поїздку на море, а директор однієї з баз в Одесі - безкоштовне проживання та харчування. Це була мрія 18-річного Івана, який з дитинства пересувається на інвалідному візку. 

Про історію хлопця розповідає "Суспільне Житомир".

Бабуся Івана Надія Ткачук - його єдина опікунка. Каже, що онук з дитинства мріяв поїхати на море, але повезти його туди самотужки вона не мала можливості.
 

"Ваня народився з купою болячок: і гідроцефальний синдром, і спинномозкова грижа. Він абсолютно нічого не відчуває в нижній половині тіла. Коли він був маленький, проблеми були менші. А тепер йому 18, він має вагу більше 80 кілограм, тому набагато складніше кругом з ним. Я неодноразово зверталася у наші соцслужби, щоб десь оздоровити його, щоб відпочити, але з нашим таким діагнозом це зробити важко. Всі відмовчувалися, і я не думала, що ця мрія здійсниться", - зазначає жінка.


Іван розповідає, що завжди мріяв поїхати до моря в Одесу. Першою, кому він розповів про цю мрію, окрім бабусі Надії, була подруга родини Ольга Чебанова. Волонтерка каже, що дізнавшись про мрію Івана, вирішила допомогти йому її здійснити.
 

"Перше, що я зробила - виставила пост у фейсбуці для своїх друзів. Дуже багато відгуків було. Першим зателефонував мені один знайомий батько, у якого теж дитина з інвалідністю, і сказав, що у нього є машина, яка залишилася у батьків. Вона в робочому стані і мій брат може завезти. І ось тоді я зрозуміла, що двері відкриваються і мрія Вані починає здійснюватися", - розповіла пані Ольга.


Згодом вона зателефонувала директорові однієї з баз відпочинку в Одесі і розповіла йому історію Вані. У відповідь чоловік сказав, що хоче зробити щось добре, а тому подарує хлопцю та його родині три дні відпочинку з безкоштовним проживанням і харчуванням.

17 липня мрія Івана здійснилася - він побачив море.
 

"Треба було бачити обличчя цієї дитини. Він навіть коли приїхав, то не розумів, що відбувається. Я дивився на нього і самому хотілося відчути це щастя, аж до сліз. Таке тяжко пояснити", - розповів директор бази відпочинку Олександр Кирницький.


Після повернення до Житомира, Іван розповів, що тепер, коли його мрія про море здійснилася, він працюватиме над втіленням ще однієї мрії - почати ходити.

Поділитись

Новини по темі: