25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На ринки Житомира може хлинути радіоактивна чорниця з Чорнобиля. ФОТО

На ринки Житомира може хлинути радіоактивна чорниця з Чорнобиля. ФОТО

  • 18 липня, 2020 13:21
Учора надвечір прикордонний наряд відділу «Млачівка» спільно з співробітниками Нацполіції в зоні ЧАЕС виявили порушників радіаційного режиму. Про це повідомляє прес-служба Житомирського прикордонного загону Державної Прикордонної Служби України

Троє чоловіків незаконно проникли на радіоактивно забруднену територію з метою збору ягід чорниці. На момент виявлення вони вже встигли назбирати майже 200 кг дикоросів. Зібрану чорницю громадяни мали намір продати на ринку в Житомирі. 

Про те що радіаційний фон «врожаю» майже вдвічі перевищував допустиму норму, збирачів не бентежив. При допустимому радіаційному фоні до 0,3 µSv/h, фон ягід подекуди заходив за показник 0,5 µSv/h.

За даним фактом на правопорушників складено протоколи за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Крім того, прикордонники направили повідомлення до уповноважених органів про виявлення ознак правопорушення за ст.267-1 ККУ «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки».
 

радіоактивна чорниця з Чорнобиля
радіоактивна чорниця з Чорнобиля
радіоактивна чорниця з Чорнобиля
Поділитись

Новини по темі: