19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Геройський вчинок: 18-річний хлопець врятував потопаючих у річці школярок. ФОТО

Геройський вчинок: 18-річний хлопець врятував потопаючих у річці школярок. ФОТО

  • 8 липня, 2020 14:22
  • 1
В Овруцькому районі 18-річний хлопець врятував двох дівчат, які почали тонути. Про героїчний вчинок стало відомо від вдячної матері однієї із дівчат. Як розповіли в Управлінні ДСНС України у Житомирській області, подія сталася 28 червня у селі Дівошин.
 

"Я лежав собі на кладці і бачу, що дівчата у воді ніби тонуть. Спочатку подумав, що вони жартують, але потім зрозумів, що вони й правда топляться", – розповів Вадим. 


Не вагаючись ні хвилини, юнак пірнув у воду. Він вхопив 15-річну Лесю за руку, а 14-річна Наталка вже трималася за подругу. Так "ланцюжком" пливучи до берега, хлопець витягнув їх із води. Медичної допомоги дівчата не потребували.

15-річна Леся разом з мамою Валентиною Іванівною

Як потім стало відомо, Леся хотіла навчити плавати Наталю. Річка у тому місці, де купалися підлітки, не широка – метрів 5, але є глибока яма, в яку вони й потрапили. Не відчувши землі під ногами, молодша дівчина запанікувала та почала вилазити зверху на подругу і таким чином топити її. 

Зі слів Лесі, вона плаває добре, але у той момент не могла відчепити дівчину від себе. Лесі вже здавалося, що вона втрачає свідомість, але, на щастя, допомога надійшла вчасно.

За героїзм та сміливість, проявлені під час порятунку дівчат, рятувальники нагородили хлопця грамотою та цінним подарунком, крім того номінуватимуть кандидатуру Вадима на участь у Всеукраїнській акції "Герой-рятувальник року".

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

8 липня, 2020 16:19:28

а пачку цигарок навіщо подарували?

Сергей Гончарук
9 липня, 2020 10:26:34

<img src="/.s/sm/23/biggrin.gif" border="0" align="absmiddle" alt="biggrin" /> <img src="/.s/sm/23/biggrin.gif" border="0" align="absmiddle" alt="biggrin" /> <img src="/.s/sm/23/biggrin.gif" border="0" align="absmiddle" alt="biggrin" /> Это наушники беспроводные от СЯОМИ( ейр Дотс или как-то так <img src="/.s/sm/23/smile.gif" border="0" align="absmiddle" alt="smile" />