19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Задушили чоловіка, а потім і жінку: на Житомирщині за підозрою у вбивстві затримали двох хлопців

Задушили чоловіка, а потім і жінку: на Житомирщині за підозрою у вбивстві затримали двох хлопців

  • 8 липня, 2020 10:32
У лісовій гущавині на Житомирщині випадкові перехожі помітили тіло жінки з явними ознаками насильницької смерті. Пізніше поліцейські виявили за місцем її проживання і труп співмешканця. 

Як повідомили "Журналу Житомира" у поліції області, події розгортались 7 липня у смт Іршанськ.
 

"Під час першочергових дій було встановлено особу загиблої та місце її проживання – разом з співмешканцем у п’ятиповерхівці неподалік. Квартира була зачинена, а під час опитування сусідів поліцейські з’ясували, що уже упродовж двох днів її господарів не видно", – інформує поліція.




Під час візуального огляду через вікно в одній з кімнат оперативники помітили чоловіка, який лежав на ліжку без ознак життя. Згодом з’ясувалось, що це і був 60-річний власник квартири. За фактом смерті обох було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Упродовж цього ж дня поліцейські зібрали інформацію про загиблих, провели подквартирний обхід місцевих мешканців та задіяли інші заходи непублічного характеру. 
 

"У результаті була встановлена причетність до вбивства двох парубків, 18 та 19 років, жителів цього ж селища. Їх затримано, проводяться слідчі дії", - повідомив керівник поліції області Юрій Олійник.




Попередньо встановлено, що уночі 5 липня молодики перебували у квартирі загиблих, де разом вживали спиртне. В якийсь момент між чоловіками виник конфлікт, у ході якого молодші задушили старшого. Свідком події стала 58-річна співмешканка, яку чекала та ж участь.

Обох парубків затримано, один із затриманих раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності. Слідчі готують матеріали для оголошення підозри в учиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 ККУ) та обрання запобіжного заходу.

За умисне вбивство двох людей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
Поділитись

Новини по темі: