26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • «Потенціал у хлопців є»: новий тренер житомирського «Полісся» розповів, якою буде гра команди в I лізі

«Потенціал у хлопців є»: новий тренер житомирського «Полісся» розповів, якою буде гра команди в I лізі

  • 7 липня, 2020 14:21
У Житомирі 7 липня представили нового головного тренера ФК «Полісся» - ним став Сергій Шищенко. Представлення відбулось на центральному стадіоні. 

Про нового титульного спонсора клубу та плани коуча щодо стилю гри «Полісся» – детальніше у матеріалі сайту «Спортивний Житомир».
 

«Хочу подякувати всім: і вболівальникам, і фанам, і спонсорам, які допомагали «тягнути» команду, і обласній адміністрації, міським депутатам, які виділяли фінансування. Сьогодні мрії стали можливими - команда в І лізі. Зараз на І лігу стоять свої задачі, свої виклики. Тому ми сьогодні представляємо нового тренера. Думаю, в новому сезоні команді потрібне буде підсилення і ці питання вже будуть більше до нового тренера. На даний час в команди є титульний спонсор. Одразу скажу, я поки не можу назвати цю компанію, бо представлення компанії і спонсора буде разом із оновленою формою перед початком сезону. Найближчим часом команда збереться на збори, буде проводитись перегляд нових можливих гравців, які будуть грати в команді», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


За словами нового головного тренера ФК «Полісся», він слідкував за виступами житомирян в ІІ лізі.
 

«Я дивився ігри «Полісся», ще не знаючи буду я в команді чи ні, просто стежив. Я знаю деяких хлопців і тренера. Деякі ігри в сезоні я дивився, і вони мені дуже сподобалися: по відношенню хлопців до гри, команда непогано діяла в обороні і турнір показав, що команда пропустила найменше. В останні дні, коли ми зустрілися з мером, з потенційним спонсором і мені повідомили, що я претендент на посаду, я вивчав команду більш детально. В цілому мені подобалися дії команди. Звичайно, я бачив і помилки, але це природно. У мене свій погляд на той футбол, який я хочу бачити. Будемо працювати, будемо знайомитися з хлопцями. Потенціал у хлопців є. Будемо дивитися, як вони будуть сприймати моє бачення, мої вимоги і далі визначатися - хто залишиться в команді. У процесі роботи ми будемо робити висновки і рухатися вперед», - каже головний тренер ФК «Полісся».




Про плани Сергій Шищенко говорить стримано - трохи більше уваги атакувальному футболу, але разом із тим не забувати і про оборону.
 

«Я хочу грати в сучасний футбол, вивчаю сучасні тенденції, які є в футболі. І мушу зізнатися - я люблю атакувати, люблю грати в комбінаційний футбол, який подобається глядачам. Є різні тактичні моменти - хтось обороняється і грає в контратаках. Я ж люблю, щоб був баланс: ми повинні атакувати, повинні розуміти, як ми атакуємо і оборонятися. Футбол, в який ми будемо грати - з якогось боку це ризик, але ми будемо робити так, щоб цей ризик мінімізувати, щоб кожен на футбольному полі розумів, що він робить. Можна оборонятися і втратити при цьому в атаці. Я хочу, щоб був баланс, щоб футболісти розуміли і як ми атакуємо, і як ми обороняємося. Це дуже важливо», - каже Сергій Шищенко.




Основним завданням на сезон буде закріплення в середині турнірної таблиці, розповідають у клубі.
 

«Ми будемо мати абсолютно добрий, не найбільший, але цілком пристойний середній бюджет. Із мером Житомира та спонсорами були визначені завдання на сезон. На сьогодні стоїть завдання виступити достойно. Достойно - це не якісь абстрактні результати. В сезоні буде 18 команд. Достойний виступ - це середина таблиці з 8 по 10 місце. Отакі завдання на сезон», - розповідає директор ФК «Полісся» Володимир Загурський.


Виступи у І лізі, яка стартує у вересні, команда може розпочати вже на центральному стадіоні, за умови, що частина стадіону буде здана в експлуатацію.


 

«З Віталієм Івановичем Бунечко у нас вже було кілька розмов, щодо того, щоб команда почала грати на цьому стадіоні. Навіть, якщо роботи не будуть закінчені повністю, можна здати в експлуатацію першу чергу. Майже напевно, перші ігри будуть відбуватись без вболівальників. І цей стадіон готовий до того, щоб команда почала виступи в сезоні тут», - каже мер Житомира Сергій Сухомлин.


Перші тренувальні збори ФК «Полісся» планує розпочати вже на наступному тижні орієнтовно 15 липня. Готуватиметься до сезону команда у Житомирі.
Поділитись

Новини по темі: