28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Новий спонсор ФК Полісся прийматиме рішення по головному тренеру - Загурський

Новий спонсор ФК Полісся прийматиме рішення по головному тренеру - Загурський

  • 5 липня, 2020 22:46

Головний тренер житомирського футбольного клубу "Полісся" Анатолій Безсмертний покинув клуб. Кандидатуру нового головного тренера розглянуть на наступному тижні. Як стало відомо «Журналу Житомира» у клуба вже є кілька претендентів на посаду.

Анатолій Безсмертний від 22 серпня 2018 року провів на чолі житомирян 42 матчі (23 перемоги, 9 нічиїх, 10 поразок, м’ячі 58:27) і вивів їх із другого місця Групи «А» у Першу лігу в цьому незакінченому чемпіонаті.

Журналіст видання Sportarena Артур Валерко розпитав директора ФК Полісся (Житомир) Володимира Загурського – з чим пов’язане це рішення, яким він бачить майбутнє колективу та за що боротимуться житомиряни на новому рівні.

– Володимире Францовичу, розпочнемо бесіду здалеку – якою ви бачите підготовку Полісся до сезону 2020/21?

– Я не знаю, у нас сьогодні звільнився головний тренер Анатолій Безсмертний, тому я не зможу відповісти по підготовці на наступний сезон, тому що буде новий тренер, а я не впливаю на тренувальний процес. Буде нова людина, зі своїм баченням, і вже вона буде проводити підготовку. Єдине, що можна сказати – початок підготовки ми запланували не пізніше 15 липня. До цього часу у нас уже все має бути готове.

Головний тренер Полісся Анатолій Безсмертний покинув клуб

– Відразу уточнення: ви сказали, що Безсмертний – звільнився. Отже, ініціатива була його?

– Ні.

– Чи є на сьогодні коло кандидатур, які розглядаються йому на заміну?

– Безперечно, є. Але рішення буде прийматися наступного тижня, тому на сьогодні з моєї сторони було б некоректно називати імена тих тренерів, які претендують на цю посаду.

– Що чекає на склад команди? Наскільки великими плануються зміни в колективі?

– У нас зараз перебуває в трудових відносинах 22 футболісти. Їх, скоріше за все, новий головний тренер буде переглядати – і хто буде підходити по кондиціях його малюнку гри – ті залишаться.

– Зрозуміло, що зараз важко прогнозувати не те що на рік наперед, а навіть на місяць, але все ж – у якому стані Полісся входить у Першу лігу? Чи все гаразд з фінансуванням, спонсорською підтримкою, загальним добробутом клубу?

– Ну, моменти завжди бувають, але загалом – така моя суб’єктивна думка – в Першу лігу ми входимо з упевненістю. Проблеми є скрізь, і в країні в цілому, але мені приємно, що є впевненість, що наш клуб буде існувати й зможе достойно виступати. Є розуміння, що буде стабільне фінансування від нашого засновника – міської ради, а також домовленість про прихід нового спонсора, досить серйозної компанії зі всеукраїнським іменем. Зустріч відбувалася на рівні наших засновників, міського голови, досягнуто розуміння щодо потреб і завдань клубу. Моє розуміння – що фінансування буде достатнє, можливо, не найбільше в Першій лізі, але цілком відповідне потребам клубу.

– І за що боротиметься Полісся після підвищення в класі?

– Про великі завдання ми не будемо говорити, задача на сьогоднішній день – виступити достойно. Зрозуміло, якщо у нас буде новий тренерський штаб, то буде й перебудова, нове бачення. Зрозуміло, що й при нашому попередньому головному тренері були б зміни. Сам Анатолій Петрович хотів підсилення, збиралися залишати орієнтовно 11-12 гравців, а половину складу треба було підлаштовувати під потреби Першої ліги.

– Які побажання нового спонсора відносно клубу, його гри, нових тренерів і гравців?

– Грати в красивий атакувальний футбол із високим пресингом. Був аналіз, попередній перегляд гри. Люди звернули увагу, що малюнок гри, який був притаманний минулому сезону Полісся, має змінитися в бік атакувального футболу з високим пресингом. Якщо будуть гравці підходити під ці вимоги – вони залишаться, якщо ні – значить, будуть шукати собі новий клуб.


АТБ новий спонсор ФК Полісся Житомир
 

– Зможете конкретизувати стосовно спонсора? Хто це?

– Наразі у мене немає точної інформації, наступного тижня буде, думаю, захід клубу, під час якого преса дізнається, хто саме наш спонсор. Це відома, потужна компанія. Зважаючи на те, що вони беруть на себе левову частину фінансування на себе, беруть вагому роль у розвитку клубу, відповідно, вони там будуть приймати остаточне рішення по головному тренері, яким вони його бачать.

– Оновлена «Спартак-Арена» вже прийняла вісім матчів, на стадіоні було людно, а відгуки про нього – позитивні як від глядачів, так і від команд, які там грали. А коли буде конкретика відносно центрального міського стадіону, де Полісся та його попередники з інших поколінь здобували найголовніші перемоги?

– Оскільки ми безпосередньо не впливаємо ні на саму реконструкцію, ні на її строки, тому у нас є просто сподівання й думки, що новий сезон, якщо він буде проходити без глядачів, ми, можливо, розпочнемо на центральному стадіоні. Тому що футбольне поле готове, роздягальні – є нюанси й певні невеликі моменти. Тому якщо пройде перший етап робіт, який дозволить проводити там футбольні матчі, відповідно, будемо їх проводити. Головне питання – здачі як об’єкта будівництва. Об’єкт, який знаходиться в стадії реконструкції, там нічого не може відбуватися. Це як в інших бізнесах, так і спортивна споруда має пройти процедуру здачі готовності. Якщо готовності нема й навіть перших етапів здачі, то про що ми зараз говоримо? Якщо в першому етапі буде включено всі об’єкти – поле, роздягальні, і залишатиметься гра без глядачів, тоді, можливо, нам дозволять проводити там домашні матчі. Але це буде залежати від атестації відповідних органів УАФ. Якщо допустять – то будемо грати, якщо ні – то продовжимо приймати суперників на «Спартаку».

– Чи не буде проблем відносно синтетичного покриття, адже ми знаємо, що в Першій лізі з цим існують проблеми, хоча час від часу грали на штучних газонах МФК Миколаїв, Колос, Черкащина, Кремінь і багато інших.

– Це все речі, які, скажімо так, не відповідають існуючим нормативним документам, тому що всі змагання, які проводяться під егідою ПФЛ, дозволено проводити на штучному покритті відповідної якості. У нас якість – стадіон закуплений у дочірнього підприємства Асоціації, тому питань бути не може. Якщо клуби Першої ліги мають домовленість грати тільки на натуральних полях – то це більше домовленість, ніж закон.

Новий спонсор ФК Полісся прийматиме рішення по головному тренеру - Загурський

Поділитись

Новини по темі: