20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі почали призивати на строкову службу офіцерів запасу

  • 4 червня, 2020 16:07
У Житомирі розпочала роботу призовна медична комісія з призову офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри і перебувають на обліку у військкоматі. 

До кінця червня на строкову службу призвуть 20 офіцерів запасу з Житомира та району, які протягом 18 місяців нестимуть службу у Збройних силах України, йдеться у сюжеті "Суспільне Житомир".

За словами виконуючого обов’язки військового комісара Житомира Олександра Вариводи, це служба не за контрактом і змушувати призовників підписувати контракт ніхто не буде.
 

"Призовники пройдуть допідготовку у навчальних закладах до трьох місяців. Призивати ми будемо біля 16 військових спеціальностей. З Житомира та Житомирського району ми будемо призивати 20 осіб. За ними буде повністю зберігатися соціальний пакет. Якщо людина офіційно працевлаштована то вона буде отримувати за попереднім місцем роботи зарплатню, а також буде отримувати зарплату на тій посаді офіцерського складу, на якій буде служити. Особливістю є те, що в АТО вони залучатися не будуть. На меті цього призову є підготовка високо навченого резерву. Служити вони будуть на посадах офіцерського складу", – зазначив Олександра Варивода.


Призивають офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили військові кафедри, мають вищу освіту, не нижче бакалавра та не проходили військову службу. Близько 30 відсотків призовників не проходять медичну комісію за станом здоров'я.

"Якщо такий призовник, офіцер запасу, має певні хронічні захворювання, то ми направляємо його на дообстеження. Якщо призовник здоровий, ми приймаємо рішення щодо його придатності до військової служби. Багато хто з призовників має з них хронічних захворювань і серед них є придатні і не придатні", – розповіла Людмила Орешівська, голова призовної медкомісіЇ.
Поділитись

Новини по темі: