28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир створить власну лабораторію, де проводитимуть аналізи на коронавірус

Житомир створить власну лабораторію, де проводитимуть аналізи на коронавірус

  • 28 травня, 2020 13:03
З міського бюджету Житомира виділили 2,3 млн грн на облаштування вірусологічної лабораторії. За ці кошти мають провести ремонт в приміщенні та закупити необхідне обладнання.

Відповідне рішення ухвалив на позачерговому засіданні виконавчий комітет Житомирської міської ради, повідомляє Укрінформ.
 

«Шляхом перерозподілу бюджету спрямовується 762 тис. грн на проведення ремонтних робіт та 1 млн 539 тис. грн на придбання обладнання в загальній сумі 2 млн 301 тис. грн», - розповіла директор департаменту фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук.


Вірусологічну лабораторію облаштують на базі дитячої поліклініки, що на вулиці Ріхтера. Там проводитимуть ПЛР-діагностику на коронавірус, а в подальшому перевірятимуть проби й на інші захворювання.

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, для проведення ремонту визначений 2-тижневий термін, а обладнання надійде упродовж 7 днів після оплати контракту. Наскільки швидко почне працювати лабораторія залежатиме від того, коли розмитнять обладнання і проведуть верифікацію перших тестів.
 

«На вчора у нас вже був контракт з австрійським виробником тестів. Але австрійська сторона, навіть не чекаючи, коли заплатимо за них кошти, вже їх відправила. Вони зараз знаходяться на складі в аеропорту Бориспіль», - додав мер.


Він наголосив, що перші 500 тестів для міста придбали благодійники.

Наразі на Житомирщині ПЛР-діагностику на COVID-19 проводять в обласному лабораторному центрі та обласній клінічній лікарні.
Поділитись

Новини по темі: