24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині розшукують «мисливця за металом», що пошкодив десятки могил. ФОТО

На Житомирщині розшукують «мисливця за металом», що пошкодив десятки могил. ФОТО

  • 21 травня, 2020 12:15
У місті Коростишів на кладовищі пошкодили декілька десятків пам'ятників. З'ясувалося, що поглумився над могилами місцевий житель: він викрадав з надгробків металеві елементи і здавав на металобрухт.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у поліції Житомирської області.
 

"До Коростишівського відділу поліції звернулась 82-річна жителька райцентру із повідомленням про пошкодження пам’ятника на могилі її сина. Пенсіонерка розповіла, що днями навідалася на кладовище і виявила відсутність на гранітній стелі металевих елементів оздоблення. Поліцейські провели огляд місця події та з’ясували, що до цього правопорушення, як і до низки аналогічних, причетний 33-річний місцевий житель", – інформує ГУНП Житомирщини.


Розшуківці встановили, що чоловік викрадав з надгробків металеві елементи оздоблення, розбивав їх на частини та здав у якості металобрухту. Поліцейські вилучили викрадене.



Поліцією встановлена причетність чоловіка до ще трьох таких випадків, а загалом він підозрюється у пошкодженні десятків пам’ятників. Нині триває розшук чоловіка.

Статтею 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України такі дії караються штрафом до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років. У разі повторного вчинення таких дій або з корисливих мотивів передбачено обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років.



Поділитись

Новини по темі: