24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Промені світла в небо: Житомир приєднався до акції «Стоп культурний карантин». ФОТО

Промені світла в небо: Житомир приєднався до акції «Стоп культурний карантин». ФОТО

  • 13 травня, 2020 11:58
У 20 великих містах України, зокрема й у Житомирі, 12 травня пройшла акція "Стоп культурний карантин", яка покликана привернути увагу уряду до культурної індустрії та її труднощів через карантин.

Рівно о 22:00 в різних містах спрямували у небо промені світла. У Житомирі вони були спрямовані з будівлі в провулку Скорульского, де знаходиться "Місцевий Навколокультурній Простір".
 

"Ми спрямовуємо промені в небо в надії бути почутими: в креативних індустріях працюють сотні людей - артисти, техніки, інженери, куратори, режисери..., і ми не розуміємо наскільки щільно затягувати паски, та як на довго", – говорять учасники акції.


Вони також додають, що план виходу з карантину розроблений для всіх галузей, крім культурної індустрії.

"Житомир не стоїть осторонь, і ми, разом з усією країною, ставимо уряду та органам місцевої влади чітку вимогу: озвучте плани виходу з карантину для культурних інституцій та креативних індустрій, як це було зроблено для представників інших напрямів господарської діяльності. Ми готові до обмежень, але маємо розуміти план дій. Без усвідомлення власного завтра ми можемо до нього не дотягти", – повідомляє творче об'єднання По Цимбалам.







Поділитись

Новини по темі: