26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі через спалах COVID-19 закрили лікарню

  • 5 травня, 2020 10:51
У Житомирській міській лікарні №2 зафіксували спалах коронавірусу – 16 хворих. Серед них 5 завідувачів відділень та особа з керівного складу медзакладу. Про це зранку, 5 травня, повідомив міський голова Сергій Сухомлин.
 

"Інформую по ситуації в Лікарні №2. Впродовж минулого тижня її працівників протестували на COVID-19 методом ПЛР. Виявили 16 хворих, з-поміж яких 5 завідувачів відділень та особа з керівного складу медзакладу. Всі вони зараз знаходяться на самоізоляції, лікуються амбулаторно. Особи, з якими контактували хворі, встановлені", – сказав мер Житомира.


Також стало відомо, що лікарня тимчасово призупинила прийом пацієнтів у стаціонарні відділення.
 

"Тих (пацієнтів, - ред.), що перебувають на завершальному етапі лікування, переводимо на амбулаторне доліковування. Пацієнтів, які за станом здоров'я не можуть лікуватися амбулаторно, залишаємо у закладі", – додав міський голова.


Відновлювати діяльність стаціонару планують після проведення повної дезінфекції приміщень та ПЛР тестування працівників не раніше, ніж за два тижні.

Наразі епідеміологи встановлюють шляхи зараження медперсоналу, адже житомирська лікарня №2 з 9 квітня не приймає пацієнтів з ГРВІ та підозрою на пневмонію.

Нагадаємо, за станом на 4 травня коронавірус на Житомирщині лабораторно підтвердили у 107 медпрацівників.
Поділитись

Новини по темі: