24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

За 4 місяці на Житомирщині сталося стільки ж пожеж, як за весь минулий рік

  • 30 квітня, 2020 17:53
Масштабні пожежі весь квітень вирують на Житомирщині. Кількість займань за останні чотири місяці вже майже перевищила показний за весь 2019 рік.

Від січня 2020 року в області сталося 1542 пожежі, натомість торік – 1566. Про це в ефірі 24 каналу повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

"Зранку на гелікоптері був черговий обліт території. Спостерігається задимлення, але відкритого вогню немає", – сказав чиновник.

Він підкреслив, що підтримає голову ДСНС Миколу Чечоткіна, який закликає українців припинити спалювати залишки рослинності, траву та сміття. Крім цього, він повідомив, що від сьогодні здійснюватиметься посилене патрулюванням районів на Поліссі.

Бунечко додав, що обласна рада виділила людям, які постраждали від пожеж, по 31,5 тис. гривень матеріальної допомоги. Ці гроші вже направлені на Овруцьку районну державну адміністрацію та Овруцьку ОТГ. 

Як повідомляв "Журнал Житомира", Кабінет Міністрів України виділив 25 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області. Також волонтери зібрали близько 500 тисяч гривень на потреби сімей із Овруцького району, які втратили свої будинки через пожежі.
Поділитись

Новини по темі: