29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Найбільший ринок Житомира готують до прийому покупців. ФОТО

Найбільший ринок Житомира готують до прийому покупців. ФОТО

  • 30 квітня, 2020 13:50
На Житньому ринку у Житомирі продавці наводять порядок на свої робочих місцях, адже міська влада дозволила їм працювати з 1 травня. Підлогу миють з хлоркою, на вулиці прилавки поливають водою, а дехто навіть поспішає пофарбувати перила біля входу до крамниці.

Самі підприємці говорять, для них рішення про відкриття неочікуване та поки не зовсім зрозуміле, повідомляє Житомир інфо.
 

«Нам кажуть, що з першого числа відкриваємося, і я так «хоп». Той товар в Києві, той в Чернівцях, той потрібно зі Львову замовляти, на Малинський - субота, неділя вихідний. А в п'ятницю вся наша сфера поїде на Малинський, а що буде в суботу та неділю. Такі норми цікаві. Був такий великий протест, говорили – «Ні подвійним стандартам», закрили базари, а відкрили супермаркети. Заходимо в «Сільпо»: наші овочі та фрукти - все фасоване, гарно лежить. Це так було перші два тижні. Зараз ми у них бачимо знову - гори овочів, всі вибирають яблучко, цибулину, все виймають, а нам кажуть, що у нас має бути все запаковане. Мені цікаво, як воно має бути? Мені кожну редиску запакувати? Чи людину ставити у такі умови, що прийде бабця і скаже: «Дайте 200 грамів», а я скажу: «Вибачте, упаковано лише по 1 кг»? Ми все-таки сподіваємося, що все йде на зниження цих умов», - ділиться продавчиня Надія Барабашук.


«Житній ринок готується до відновлення своєї роботи. міська влада озвучить, якими групами товарів можна здійснювати торгівлю. Ви бачите, сьогодні підприємці приводять свої торговельні місця, які під час карантину прийшли не до того виду, який був, зараз миють, фарбують, чистять. Думаю, з першого числа «Житній ринок» відкриється. Продукція має бути упакована - це в основному сипучі товари, кондитерка, хлібобулочні вироби. Щодо овочів, то вони не можуть бути запаковані. З м'ясним павільйоном ситуація поки трохи гірша. Його потрібно привести у відповідність до умов, які висувають. Треба ще кілька днів, аби там зробити певну роботу. Мається на увазі, що там мають бути захисні екрани між покупцями й продавцями та між самими продавцями роздільні бар'єри. Це треба ще підготувати», - говорить заступник директора підприємства «Житомирський кооперативний ринок» Юрій Прудніков.

Керівництво ринку пояснило, що підприємці мають забезпечити себе та своїх працівників засобами індивідуального захисту, адже їх наявність будуть перевіряти.

«Незалежно від того, як будуть контролювати державні органи, керівництво ринку буде в першу чергу контролювати дотримання вимог», - каже Юрій Прудніков.

Нагадаємо, з 1 травня за умов дотримання встановлених санітарних та протиепідемічних заходів у Житомирі відновлюють роботу перукарні, ринки та заклади громадського харчування.

















Поділитись

Новини по темі: