29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Хендмейд: три способи зробити захисну маску своїми руками

  • 10 квітня, 2020 15:38
Профілактика захворювання коронавірусом включає в себе регулярне миття рук, використання антисептика і носіння маски. Таку інформацію надає ВООЗ.

Безумовно, ви можете купити медичну маску в аптеці. Але попит на ці вироби надзвичайно високий, тому споживачі раз у раз скаржаться на високу ціну або відсутність товару в наявності. Вихід є: виготовити маску самостійно, скориставшись простими уроками.
 

Як зшити маску: спосіб 1


Найпростіший спосіб, для нього вам знадобиться квадратний відріз щільної бавовни або льону стороною 45 см, а також дві резинки довжиною по 18 см. Складіть тканину вдвічі і зберіть гармошкою, як показано на відео. Краї зігніть і зшийте вручну або прострочіть на швейній машинці. Протягніть резинки і зав’яжіть їх вузликом. Готово.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений 良原リエ (@rieaccordion)

 

Як зшити маску: спосіб 2


Цей метод дозволяє отримати виріб, здатний захистити від більш дрібних частинок пилу і мікроорганізмів. Для нього вам знадобиться все теж, що і для простої пов’язки плюс нетканий матеріал в якості фільтра. Ви можете придбати його в швейному магазині або замовити в інтернеті. При пошитті просто вкладіть фільтр між шарами матеріалу.
 

Як зробити маску зі знімним фільтром: спосіб 3


У цьому способі доведеться трохи більше попрацювати ножицями, зате ви отримаєте маску зі знімним фільтром. Розкроїть тканину і фільтруючий матеріал, як показано на відео. Зшийте вручну або прострочіть на машинці, виверніть лицьовою частиною, протягніть резинку і вставте фільтр.

До речі, перевага багаторазових масок – можливість зробити дизайн на свій смак. Виберіть тканину з цікавим принтом або прикрасьте свій виріб аплікацією.
 




Поділитись

Новини по темі: