23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі збираються закрити всі приватні медичні заклади

У Житомирі збираються закрити всі приватні медичні заклади

  • 26 березня, 2020 13:25
У Житомирі збираються закрити всі приватні медичні заклади. Про це 26 березня у Facebook заявив головний лікар клініки «Медібор» Віктор Борщівський. За його словами, таке рішення прийняв обласний оперативний штаб щодо запобігання занесенню і поширенню випадків COVID-19.
 

«Відкрито звертаюся до голови Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та членів оперативного штабу: ЯКИМ ЧИНОМ ЗАКРИТТЯ ГРУПИ ПРИВАТНИХ КЛІНІК ПОПЕРЕДИТЬ ПОШИРЕННЯ ВІРУСУ?  Закриття комунальних поліклінік лишило без медичної допомоги значну частину населення Житомира та області. Жодна із зупинених поліклінік не мала достатньо медичних масок, рукавичок, дезінфекторів, захисних екранів, костюмів, тощо», – зазначає Борщівський.


Також він розповів про низку заходів, які були впроваджені в приватній клініці для максимального дотримання санітарії.
 

«УСІ медичні працівники працюють лише в масках та рукавичках. Співробітники групи ризику забезпечені масками-екранами, халатами. Дезінфекційні розчини із дозаторами біля входу у відділення – ВСІ обробляють руки на вході і на виході. Кожен відвідувач, котрий прийшов у клініку без маски, отримує її безоплатно. Вимірюємо безконтактно температуру кожному відвідувачеві. Ми організували ПІДВІЗ ПАЦІЄНТІВ на таксі до клініки, аби люди менше бували в транспорті та на вулиці. У холах клініки встановлено УФ-рециркулятори повітря, котрі проводять знезараження повітря навіть за присутності людей. Усі поверхні, з якими контактує пацієнт обробляються дезрозчинами після кожного відвідувача. Потоки пацієнтів розведено», – розповів головний лікар.


Віктор Борщівський закликає переглянути рішення обласного штабу, так як на його думку, закриття приватного медичного закладу ніяк не пов'язане із запобіганням поширенню вірусу.

 
Поділитись

Новини по темі: