28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Для обсервації житомирян, що повернулися з-за кордону, підготували готельні номери

Для обсервації житомирян, що повернулися з-за кордону, підготували готельні номери

  • 23 березня, 2020 15:20
Жителів Житомира та області, які повертаються з-за кордону, продовжують зустрічати на залізничному вокзалі у Києві та готують для них санаторії та готелі.

Про це йшла мова 23 березня на черговому брифінгу в Житомирській ОДА, повідомляє Житомир інфо.
 

«Ми пропрацювали з Віталієм Бунечком і сьогодні Житомир та Житомирська область зустрічає людей, які о 16.10-16.30 прибудуть потягом на залізничну станцію Київ-Пасажирський. Наші автобуси та наші медичні працівники на вокзалі будуть готові зустріти житомирян і жителів області. Орієнтовно, нам дали список, цим потягом приїде трохи більше 40 людей. Ще один потяг буде о 12 чи першій годині ночі. Його також зустрічатимемо», - повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.


За словами начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика, за останні дні з-за кордону повернулися 52 людини і вони знаходяться під спостереженням сімейних лікарів.
 

«Попередні, які вже приїхали – це 52 людини, вони перебувають під спостереженням сімейних лікарів за своїми місцями обсервації. Наступним, які приїдуть, також будуть визначені наші ПМСД чи амбулаторії загальної практики сімейної медицини, на закріплених територіях, де будуть знаходитись наші приїжджі громадяни», - розповів Микола Суслик.


При цьому голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко запевнив, що усіх зустрінуть і довезуть до домівок, якщо буде потреба. Хто не зможе самоізолюватися вдома, може це зробити у санаторії «Лісова казка»: поселитися на обсервацію на 14 днів.
 

«Більше того, вже є родина, яка виявила бажання самоізолюватися у «Лісовій казці». Вони дослухались до порад, почули, що вже звільнений санаторій і готове місце для обсервації, тож прийняли рішення на 14 днів поселитися там», - розповів Віталій Бунечко.




У свою чергу мер Житомира звернувся до житомирян, які прибувають з-за кордону і повідомив, що у місті також є підготовлені готельні номери для обсервації.
 

«Звертаюся до житомирян, якщо у них є бажання не наражати на небезпеку своїх близьких, ми пропрацювали з бізнесом і у нас на даний час є приблизно 20-30 готельних номерів у закритому готелі в Житомирі. Тобто якщо є бажаючі пройти обсервацію не вдома, а окремо від родини – ми можемо забезпечити проживання в готелі», - розповів Сергій Сухомлин.


На останок начальник УОЗ в Житомирській ОДА Микола Суслик наголосив на необхідності вчасно повідомляти про свої симптоми та контакти з людьми, які були за кордоном.

«І найголовніше, люди, які приїхали, не повинні приховувати певних симптомів, або контактів, інформації про те, де вони були. Тому що вони дійсно наражають на небезпеку, в першу чергу, своїх близьких людей. Якщо вони не бажають відкривати подробиці усієї своєї подорожі, краще ізолюватися у ті місця, де буде лікарський нагляд та медичний супровід», - зауважив Микола Суслик.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 20 березня в столиці спеціальна група медиків зустріла житомирян, які спецрейсами повернулися до України.
Поділитись

Новини по темі: