29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція відкрила кримінальну справу на інфікованого коронавірусом жителя Житомира

Поліція відкрила кримінальну справу на інфікованого коронавірусом жителя Житомира

  • 23 березня, 2020 8:59
  • 2
Поліція відкрила кримінальну справу стосовно хворого на коронавірус жителя Житомира, який возив туристів в Австрію. Правоохоронці встановили, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористалися ще більше 30 чоловік.

Як розповіли "Журналу Житомира" в ГУ Нацполіції у Житомирській області, провадження відкрите за ст. 325 "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням".
 

"У ході досудового розслідування перевіряється інформація про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну. Нині встановлено, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористались ще понад 30 людей", – інформує поліція. 


Наразі правоохоронці встановлюють їх контакти, місце проживання та спілкуються з ними щодо мети нещодавнього візиту за кордон, а також пояснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції.

Стаття 325 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 17000 грн штрафу до 3-х років ув'язнення.

Нагадаємо, 19 березня підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус у Житомирі. Вірусом COVID-19 інфікувався житомирянин 1970 року народження. Відомо, що чоловік 14 березня повернувся з Німеччини. За словами житомирянина, він літав на відпочинок разом з другом і його сином, а по приїзду в Україну він самоізолювався.

Однак пізніше стало відомо, що інфікований житомирянин працює в турфірмі і возив на відпочинок цілу групу. За словами мера Житомира, хворий приховує імена людей, з якими він літав до Австрії і Німеччини. Сам же житомирянин Вадим заявляє, що повідомлення про те, що він возив туристів, є наклепом.

 

Звернення житомирянина Вадима

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Анна Ярошенко
23 березня, 2020 9:20:47

повернувся з Австрії і збрехав про свої реальні контакти. працює в турагенції, є представником одного із туристичних клубів і возив групу людей до Австрії . <br /> Наразі сайт клубу не працює, а сторінки у соцмережах видалені. чого видалив чого боїться??

Андрей Николаевич
23 березня, 2020 11:23:25

Пидар сука гнойный. Таких уебков камнями забрасывать!