29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир не дочекався від МОЗ тести на коронавірус і придбав їх самостійно

Житомир не дочекався від МОЗ тести на коронавірус і придбав їх самостійно

  • 11 березня, 2020 8:54
У Житомирі усі служби перебувають в готовності до протидії поширенню коронавірусу. Також медичним закладам за кошти міського бюджету закупили тести для виявлення небезпечної хвороби.

Про це 10 березня в коментарі сайту Житомир інфо розповів мер Сергій Сухомлин.
 

«Завтра (11 березня, - ред.) в нас вже будуть тести на коронавірус. Ми змогли знайти їх в Україні. Поки до цього моменту тільки Київ їх закупив. Завтра вже будуть вони в Житомирі. Зараз держава каже: ми надамо тести, вони будуть. Але коли вони будуть – невідомо. І зараз ми, фактично, не можемо контролювати захворіла людина, чи ні. Ми вже закупили тести на грип типу А та типу Б, бо по процедурі спочатку здаються аналізи на грип цих типів. Якщо ж не ці захворювання, то тоді треба застосовувати тести на коронавірус й ось цих тестів фактично зараз немає. Але завтра перші тести вже будуть в Житомирі. Вартість цих тестів, я можу помилятись, але приблизно 200-300 гривень. До двохсот тестів ми закуповуємо на перший період, щоб в сімейних лікарів вони були й можна було швидко перевірити», - каже міський голова.


За словами мера Житомира, який очолює спеціально створений оперативний штаб, наразі міська влада поки лише рекомендує обмежити проведення масових заходів.
 

«Сьогодні перші мобільні групи їдуть перевіряти, поки що, комунальні підприємства, школи та садочки на проведення дезінфекцій і виконання плану штабу, який був створений. І після такого рейду ми надамо всю інформацію. Що стосується футбольних матчів, то окремо будемо спілкуватись із лікарями. Бо одна справа, коли люди збираються в закритих приміщеннях, а інша справа – коли на відкритому повітрі. Тут в першу чергу повинні бути рекомендації від медиків. Щодо Дня міста, то він в кінці травня, ще є час. І також ми знаємо, що коронавірус – це, фактично, звичайний грип. І влітку чи в травні дуже обмежена кількість людей хворіє на цю «заразу», тому треба почекати. Але якщо в Житомирі буде епідемія коронавірусу, то, звичайно, ніхто не буде проводити масові заходи на фоні такої трагедії», - наголошує Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, на території Житомирської міської ОТГ через коронавірус обмежили проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів. 8 березня в Житомирську міську лікарню №1 привезли жінку з Овруча з підозрою на коронавірус COVID-19.
Поділитись

Новини по темі: