28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Денис Шмигаль – новий прем'єр-міністр України. Що про нього відомо

Денис Шмигаль – новий прем'єр-міністр України. Що про нього відомо

  • 5 березня, 2020 8:04
Верховна Рада призначила прем'єр-міністром Дениса Шмигаль, який ще в минулому році працював директором ТЕС, а до сьогоднішнього дня був віце-прем'єром і міністром розвитку громад і територій.

За його призначення проголосував 291 депутат, передає "Лівий берег".

Перед призначенням Шмигаль повідомив депутатам, що не планує істотно змінювати курс уряду.
 

"Програма уряду буде представлена ​​відповідно до закону протягом певного терміну. ​​Там будуть чітко прописані всі напрямки, вектори і стратегія цього уряду, але вони не зміняться суттєво", - сказав він.


За його словами, пріоритетом Кабміну буде перегляд бюджету на 2020 рік, боротьба з можливим спалахом коронавіруса, завершення війни на Донбасі, погашення боргів по зарплатах перед шахтарями, реформа децентралізації.
 

Хто такий Денис Шмигаль?


1. 44-річний Денис Шмигаль – корінний львів'янин. Володіє англійською та польською мовами. Вчився за кордоном – у Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії, Німеччині. З початку 2000-их по 2009 рік працював на керівних посадах на підприємствах Львова. По тому перейшов на державну службу до Львівської обласної державної адміністрації. 

2. У 2014 у Раду, але не пройшов. 2015 року балотувався до Львівської облради. 2015-2017 роки – генеральний директор‚ член Наглядової ради компанії найбільшого продовольчого рітейлера Львівщини компанії "Львівхолод".

3. Потім впродовж двох років працював на керівних посадах у ДТЕК Західенерго Ріната Ахметова, був директором Бурштинської ТЕС. Це єдина електростанція в країні, яка може експортувати українську електроенергію за кордон. Працюючи в ДТЕК, у 2018-му Денис Шмигаль заробив близько 3,5 мільйона гривень, каже що Ахметова не бачив. 

4. Після перемоги на президентських виборах Зеленського Шмигаль був одним із претендентів на посаду голови Львівської ОДА. Але став головою Івано-Франківської ОДА. Журналісти івано-франківських ЗМІ описують Шмигаля, як освіченого та професійного керівника. 

5. Виглядає так, що призначення Дениса Шмигаля на посаду глави уряду – це компроміс нових і старих політичних еліт. Як в Івано-Франківську він губився на тлі популярного мера, так і в Києві його постать може розчинитися на тлі медійного президента. Що якраз і може бути одним з аргументів, якій зіграв на користь обрання маловідомого раніше чиновника прем'єр-міністром країни.
Поділитись

Новини по темі: