17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Телефонні шахраї видурюють у житомирян гроші: дві жінки втратили 20 тисяч

Телефонні шахраї видурюють у житомирян гроші: дві жінки втратили 20 тисяч

  • 28 лютого, 2020 17:42
Правоохоронці реєструють у Житомирі та області непоодинокі випадки ошуканства, коли зловмисники телефоном повідомляють громадянам про причетність їх рідних до правопорушень та вимагають гроші «на лікування і відшкодування наслідків». 

Як розповіли «Журналу Житомира» у поліції, 27 лютого двоє житомирянок втратили майже 20 тисяч гривень, щоб допомогти синам, які нібито травмували людей.
 

«До Житомирського відділу поліції звернулась 85-річна жителька обласного центру із заявою про шахрайство. Жінка розповіла, що до неї зателефонував незнайомець із повідомленням про потрапляння її сина у серйозну ДТП. Співрозмовник пояснив, ніби з вини сина пенсіонерки травмовано людину, відтак потрібно відшкодувати збитки, аби уникнути відповідальності за автопригоду», – зазначають правоохоронці.


«Добродій» зголосився швидко приїхати додому до схвильованої жінки, аби та зібрала та передала кошти для її сина. У результаті пенсіонерка віддала незнайомцю 14 тисяч гривень. Тільки за деякий час жінка оговталася та зв’язалася з рідними. З’ясувалося, що з сином все гаразд, а от її ошукали.

Цього ж дня незнайомець телефоном розповів 53-річній житомирянці історію про участь її сина у бійці. Мовляв, він наніс серйозні травми опоненту, а відтак необхідно відшкодувати витрати на лікування потерпілого, аби уникнути кримінальної відповідальності. Жінка повірила незнайомцю та переказала понад 5 тисяч гривень на надані їй номери мобільних операторів. Згодом дізналася, що з сином все гаразд, а вона повірила шахраєві.

Нині у рамках кримінальних проваджень триває пошук шахраїв. Правоохоронці співпрацюють з фінансовими установами та операторами мобільного зв’язку, проводять інші заходи.
Поділитись

Новини по темі: