28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Суспільному» арештували всі рахунки: під загрозою участь України у Євробаченні

«Суспільному» арештували всі рахунки: під загрозою участь України у Євробаченні

  • 28 лютого, 2020 14:40
Громадський мовник "Суспільне" заявив про арешт їхніх рахунків за борги, що блокує його роботу і ставить під сумнів участь України в пісенному конкурсі "Євробачення" і трансляцію Олімпіади-2020. Про це 28 лютого повідомили на сайті "Суспільне".

"Рішенням суду Суспільне має сплатити борг в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору на користь акціонерного товариства Євроньюз у провадженні, яке 18 лютого відкрило Міністерство юстиції України", - йдеться у заяві.
 

"Співпраця колишньої державної Національної телекомпанії України з Євроньюз розпочалася 2010 року ще до створення Суспільного мовника. Згодом із бюджету було припинене виділення коштів на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії Євроньюз, що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес. Суспільний мовник отримав цей борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов’язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність", — наголошує мовник.


Тобто борг виник у державної телерадіокомпанії УТ-1, отже, як наголошує голова правління Суспільного Зураб Аласанія, і виплатити його має держава, а не реформований суспільний мовник.

Наразі арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в Євробаченні-2020, зупинив запуск нових проєктів Суспільного, зокрема запуск нової суспільної студії в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблокована можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА), усіх регіональних каналів Суспільного, діджитал-платформ і трьох каналів радіо.

У зв'язку з цим мовник просить владу виділити з держбюджету окремі гроші для погашення заборгованості колишньої державної компанії, а також 1,6 млн євро виконавчого збору, який телерадіокомпанія повинна заплатити додатково.

Нагадаємо, 22 лютого відбувся фінал Національного відбору на Євробачення 2020. У результаті країну представлятиме гурт Gо_A з піснею "Соловей".
Поділитись

Новини по темі: