20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Тігіпко може стати новим прем'єром замість Гончарука – ЗМІ

  • 26 лютого, 2020 11:13
В Україні незабаром може змінитися прем'єр-міністр – посаду пророкують олігарху Сергію Тігіпку. Переговори з ним тривають досі. Про це пише Kyiv Post з посиланням відразу на три джерела в уряді.

Однак ні прес-секретар Зеленського, ні прес-служба компанії Тігіпко Tigipko TAS Group не прокоментували інформацію.

Інформацію, що питання призначення Тігіпка на 99% вирішено, підтвердили джерела lb.ua.
 

«Це питання вирішене. Гончарук захищений імунітетом, тому він піде за власним бажанням. Після цього буде скликана позачергова сесія та підтримано голосами призначення», - сказало джерело у владі.


«Сьогодні завершується робота місії МВФ і після цього готуються оголосити», - додав другий співрозмовник.

Сергій Тігіпко - один з ветеранів української політики. З 1990-х він маневрував між бізнесом, політикою і державною службою. Вперше він з'явився на державній службі на посаді заступника прем'єр-міністра при прем'єрі Павлові Лазаренку в 1997 році і залишався протягом 2 років, працюючи на наступника Лазаренкк Валерія Пустовойтенка.

У 1990-2000 роках він був міністром економіки в уряді Віктора Ющенка, який став президентом в 2005 році. Тігіпко і сам балотувався на пост президента в 2010 році, посівши третє місце. На парламентських виборах в 2012 році об'єднав свої зусилля з «Партією регіонів» Януковича і зайняв пост заступника прем'єр-міністра при прем'єрі Азарові.
Поділитись

Новини по темі: