18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ повідомила деталі про кар'єр під Житомиром, де роками незаконно добували пісок

СБУ повідомила деталі про кар'єр під Житомиром, де роками незаконно добували пісок

  • 21 лютого, 2020 10:58
У Коростишівському району Житомирської області днями правоохоронці виявили кар'єр, де вівся незаконний видобуток піску. За інформацією СБУ, за час його роботи зловмисники встигли видобути 25,5 тис. кубічних метрів піску.
 

"Досудовим слідством встановлено, що навесні 2015 році Житомирська обласна рада передала майже 40 гектарів земель держпідприємства "Коростишівський держлісгосп АПК" у користування місцевому видобувному підприємству. Оскільки комерційна структура розпочала розробку надр із грубим порушенням процедури оформлення дозвільних документів, то обласна прокуратура оскаржила рішення облради. Вищий адміністративний суд України на початку 2016 року задовольнив клопотання та повернув ділянку у власність комунальному агролісогосподарському підприємству "Житомироблагроліс". Незважаючи на заборону, видобувна фірма продовжила незаконну розробку надр", - повідомляє пресцентр Служби безпеки України. 


Із застосуванням важкої екскаваторної техніки ділки зняли ґрунтовий покрив на ділянці понад півгектара та облаштували стихійний кар'єр глибиною 3 метри. Експертизи показали, що за цей час зловмисники встигли незаконно видобути 25,5 тисячі кубічних метрів піску, внаслідок чого державі заподіяно шкоду на більше ніж 13,5 мільйонів гривень. 

Крім того екологи підтвердили, що земельна ділянка зазнала незворотної шкоди і не підлягає відновленню. 

У межах відкритих кримінальних проваджень директору видобувного підприємства повідомлено про підозру. Наразі планується його оголошення у розшук, оскільки, за даними слідства, задля уникнення відповідальності перед законом він отримав російське громадянство і наразі переховується у тимчасово анексованому Криму.
Поділитись

Новини по темі: