25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомиряни, протестуючи проти нових тарифів, спалили платіжки за газ

  • 13 лютого, 2020 11:49
Представники Свободи, Самопомочі та Нацдружин 13 лютого прийшли під приміщення Житомиргазу і вимагають зупинити маніпуляцію щодо показників у платіжках за комунальні послуги та газопостачання.

Мітингувальники розвели вогонь у металевій діжці та показово спалили у ній платіжки за газ, передає "Перший Житомирський".

Активісти кажуть, що пересічні українці не можуть сплачувати таку високу ціну за постачання газу та його транспортування. Мітингувальники заявили, що зараз люди переплачують за ті послуги, які ще не використані.



Для розрахунку плати за розподіл газу нині за основу беруть обсяг споживання газу протягом попереднього газового року, який триває з 1 жовтня по 30 вересня. Загальний обсяг газу, спожитого за попередній газовий рік, множиться на тариф на розподіл – це є річна плата за розподіл газу. Річна плата ділиться на 12 рівних щомісячних платежів, які сплачуються щомісячно протягом року.

"У світі немає такого, щоб люди платили наперед за послуги. Більше того, немає жодної гарантії, що переплачені гроші будуть повернуті, якщо буде спожито менше газу", - кажуть мітингувальники.



На завершення мітингу активісти надали звернення до керівництва "Житомиргаз" зі своїми вимогами припинити свавілля газових монополістів.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року житомиряни, як і всі українці, отримують дві платіжки за газ. Газ – окремо, доставка – окремо. Розділення платіжок відбулося для споживачів всієї країни. Тарифи на розподіл в кожному регіоні різні, причому у Житомирі далеко не найнижчі, а втричі вищі, ніж у Києві, а з липня стануть в чотири рази вищими від столичних.
Поділитись

Новини по темі: