26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Водоканал пояснив, чому у житомирян суттєво зростуть суми в платіжках

Водоканал пояснив, чому у житомирян суттєво зростуть суми в платіжках

  • 10 лютого, 2020 13:41
У Житомирі зросли тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Починаючи з 5 лютого 2020 року, діючий тариф з ПДВ становить: централізоване водопостачання — 11,724 грн/куб. м, централізоване водовідведення — 13,680 грн/куб. м.  

Як пояснюють у КП "Житомирводоканал", здорожчання послуг водопостачання та водовідведення обумовлено насамперед включенням у складову  тарифу коштів на повернення кредиту Світовому банк. Саме за ці кошти проводиться реконструкція каналізаційної системи Житомира. У структурі тарифу 2020 року інвестиційна складова зросла з 4-5% до 21%.
 

"Хоч будь-яке підвищення тарифу у суспільстві сприймається негативно, в цьому є позитив: ми поступово відходимо від бюджетів і тарифів "проїдання" і починаємо інвестувати в наше підприємство", - відмічає керівник водоканалу Андрій Нікітін.


Говорячи про інвестиційний відсоток, який змінився у структурі тарифу, директор підприємства зауважує, що 1/7 – це та частина, яка не стосується Світового банку, а саме: закупка техніки, реконструкція каналізаційних насосних станцій, розробка проектів по водопостачанню. Інша, найбільша ж частина – це обслуговування кредиту Світового банку і відсотків по ньому.

Під час брифінгу у міськраді керівник підприємства показав, як виглядає тариф у нашому місті у порівнянні з тарифами у Житомирській області, а також в порівнянні з іншими обласними центрами. Відмічено, що у Житомирі найнижчий тариф серед великих міст нашої області. А в порівнянні з іншими обласними центрами Житомир займає 6 місце.
Поділитись

Новини по темі: