29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі іспити з водіння зніматимуть на відео

  • 17 січня, 2020 8:11
У Житомирі відтепер процес складання практичного іспиту на право керування транспортними засобами буде фіксуватися – навчальні автомобілі обладнали камерами, які фільмують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. 

Про це «Журналу Житомира» повідомили у Регіональному сервісному центрі МВС в Житомирській області.
 

«У сервісному центрі МВС №1841 у Житомирі є 4 відеореєстратори, відповідно до кількості адміністраторів, які займаються екзаменаційною діяльністю. У кожному реєстраторі – дві камери: одна знімає те, що відбувається за межами авто і ситуацію на дорозі, друга – фіксує салон автомобіля, дії кандидата у водії та екзаменатора», – пояснює начальник ТСЦ Юрій Опанащук.


За його словами, це унеможливлює виникнення суперечностей, а якщо ж людина захоче оскаржити результати іспиту, вона матиме об’єктивну інформацію, яку можна перевірити.

«Це дійсно є певним проривом та кроком вперед у реалізації права особи на прозоре складання практичного іспиту», – ділиться Юрій Опанащук.

Поки що відеофіксація є добровільною і кандидат має право відмовитися від фільмування іспиту.

«На сьогодні, це працює в тестовому режимі. Обов’язковою ця процедура стане з моменту остаточного затвердження відповідної нормативної бази, після чого відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики», – розповів заступник начальника РСЦ МВС в Житомирській області Володимир Гриб.
Поділитись

Новини по темі: