19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомиряни годинами простоюють в чергах за довідками про приписку дітей

Житомиряни годинами простоюють в чергах за довідками про приписку дітей

  • 14 січня, 2020 14:45
Житомиряни змушені годинами стояти в чергах за довідками про приписку. Все це через нові вимоги міськради, яка зобов'язала батьків принести в навчальні установи довідку про місце реєстрації проживання своїх дітей.

Як стало відомо "Журналу Житомира", без житомирської приписки - батькам відмовлять в компенсації з бюджету, їм доведеться самостійно оплачувати харчування в школах і дитсадках.
 

"11 січня, 7-ма ранку. На фото - черга до управління реєстру територіальної громади, що біля Михайлівської. Я прийшла, як і вже майже сотня (!) житомирян, за довідкою про прописку дитини. Копія потрібна в садочок, щоб підтвердити, що ми є дійсно житомиряни й можемо претендувати на часткову проплату по харчуванню з бюджету міста", - пише в соцмережі Катерина Латій.


 
У міській раді зазначають, що у разі відсутності у дитини прописки у Житомирі, батькам таких дітей, місце проживання яких зареєстровано саме у місті Житомирі, необхідно надати до закладу дошкільної або загальної середньої освіти копії паспортів батьків.

"Інформація стосовно пред’явлення зазначених копій документів доведена до відома керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти. У разі невиконання з боку адміністрації освітніх закладів зазначених рекомендацій з метою врегулювання даного питання, звертатися в департамент освіти міської ради чи особисто до мене", - зазначила заступниця міського голови Марія Місюрова.

В подальшому батьки зобов'язані зареєструвати місце проживання своєї дитини.

Поділитись

Новини по темі: