29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир отримав грант у розмірі 70 млн гривень: кошти витратять на каналізаційну насосну станцію

Житомир отримав грант у розмірі 70 млн гривень: кошти витратять на каналізаційну насосну станцію

  • 26 грудня, 2019 17:30
Житомир отримав грант у розмірі 70 мільйонів гривень на реконструкцію каналізаційної насосної станції. Кошти нашому місту надала Республіка Словенія. Про це 26 грудня повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За словами мера, цих грошей достатньо, щоб провести комплексну модернізацію і фактично збудувати головну каналізаційну насосну станцію.
 

"Як ви знаєте, в рамках проєкту Світового банку стартував процес масштабної модернізації Кп Житомирводоканал. І в найближчі роки місто отримає нову станцію підготовки води і очисні споруди. Але об’єкт на фото в цей проєкт не ввійшов. Це головна каналізаційна насосна станція міста, яка відповідає за перекачку стоків усього Житомира.

Зараз вона у дуже поганому стані і в нас немає ресурсу, щоби повністю провести реконструкцію. За розрахунками 2013-го року, вартість повної модернізації оцінювали у близько 30 мільйонів гривень. Тому ми розглядали питання хоча б часткової заміни обладнання, щоб вона могла пропрацювати хоча б іще пару років. Але завдяки конструктивній співпраці з урядом і посольством Республіки Словенія, а також зі словенським фондом CMRS, Житомир отримає грант у розмірі 2,8 млн євро на реконструкцію цієї станції"
, - написав на сторінці в Facebook Сергій Сухомлин.


Кілька днів тому половина суми вже надійшла на рахунки словенської компанії, яка з наступного року візьметься за роботу.

Як повідомляв "Журнал Житомира", в Житомирі почали роботи з реконструкції очисних споруд каналізації. Роботи проведуть за кредитні гроші Світового банку, вартість становить 13,6 млн доларів.

Поділитись

Новини по темі: