19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Приватні перевізники заявили, що не хочуть платити за оренду валідаторів

Приватні перевізники заявили, що не хочуть платити за оренду валідаторів

  • 20 грудня, 2019 15:56
Не встиг виконавчий комітет міської ради прийняти рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Житомира, як приватні перевізники вже незадоволені деякими умовами і відмовляються платити за оренду валідаторів.

Про це 20 грудня у міській раді говорили на робочій зустрічі з перевізниками, адже головною умовою підвищення вартості проїзду є наявність електронного пристрою для обліку пасажирів, передає Житомир інфо.
 

«Ми були у міського голови і з ним узгодили, що це буде 5%, ніякої абонплати та обслуговування валідатора перевізники платити не будуть. Пояснюю чому: кожен з нас сплачує податки у міський бюджет, за кошти міського бюджету були закуплені валідатори, які передали в комунальне підприємство, тепер комунальне підприємство за наші гроші здає нам їх в оренду. Я висловлюю думку кожного з нас (перевізників) – ми не згодні платити за оренду, тільки 5% з квитка», - зазначила приватний перевізник Тетяна Іваницька.


Пояснювати необхідність оплати взявся заступник мера Дмитро Ткачук, який до 21 грудня працює на цій посаді.
 

«Вам пояснюють: для того, аби працювали якісь додаткові опції, є додаткові зусилля, додаткові послуги, які надаються. Для того, щоб здійснювалися безготівкові платежі, проходили банківські картки, «Картки житомирянина», є комісійні банку, платіжних систем - це про 5%. Для того, щоб працював сервер, щоб обслуговували фізично обладнання, щоб робили звіти – це працюють люди, платиться за інтернет, за електроенергію. І це йде обслуговування системи, інша опція. Для того, щоб у вас був валідатор, його потрібно або купити, або орендувати. Три опції – три платежі», - сказав Дмитро Ткачук.




Зрештою, перевізникам пообіцяли віднайти кошти на відшкодування перевезення пільговиків. А ось хто і скільки буде платити з обслуговування та оренду валідатора, так і не вирішили. Домовилися повернутися до цього питання на наступному тижні.

«Думаю до 10 числа (січня) ми приймемо рішення щодо порядку відшкодування. Питання – коли буде наступна сесія для того, аби передбачити кошти на відшкодування за пільгове перевезення в програмі та в бюджеті. Єдине питання залишається – це вартість обслуговування одного валідатору. Ще раз повторюю, без введення валідаторів тариф підійматися не буде», – наголосив Костянтин Підпокровний, начальник управління транспорту.

Як повідомляв «Журнал Житомира», з 10-го січня 2020 року вартість проїзду в міських маршрутках становитиме 7 гривень. При оплаті банківською картою - 6 гривень. При відсутності або несправності валідатора в маршрутному автобусі вартість проїзду складе 3 гривні.
Поділитись

Новини по темі: