20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирське «Полісся» на межі зникнення? Область більше не хоче фінансувати футбольний клуб

Житомирське «Полісся» на межі зникнення? Область більше не хоче фінансувати футбольний клуб

  • 17 грудня, 2019 16:51
У новому році житомирський футбольний клуб "Полісся" чекають серйозні фінансові проблеми. Через небажання обласної ради фінансувати команду подальше існування ФК "Полісся" знаходиться під великим питанням.

Про це 17 грудня на своїй сторінці в соцмережі заявив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, реальні витрати на утримання комунального футбольного клубу складають 12 млн гривень. Торік місто спільно з областю профінансували клуб на понад 8 млн гривень. Решта – спонсорські кошти.


 

"Всі люблять ходити на футбол, розказувати про підтримку спорту. Але коли доходить до фінансування, зацікавленість кудись зникає. Цьогоріч область не планує виділяти кошти на підтримку ФК "Полісся". У депутатів вибори, гроші їм потрібні на округи, тож це питання здається другорядним.

Ще вчора на погоджувальній раді розглядали проєкт обласного бюджету і йшлося про зменшення розміру субвенції до 1,5 млн грн. А сьогодні бюджетна комісія облради вирішила – футбол і зовсім "не на часі". Зрештою, область може зекономити ще більше грошей на завершенні реконструкції центрального стадіону "Полісся", бо без професійного ФК він тоді вже нікому не буде потрібен"
, - сказав міський голова.


Сергій Сухомлин зазначив, що для вирішення проблеми будуть шукатися інші шляхи фінансування футбольного клубу.

"Без підтримки з облбюджету ми можемо втратити команду, яку відроджували впродовж кількох років. Боюся, що у міжсезоння гравці просто роз’їдуться по інших клубах. Вихованці житомирських футбольних шкіл дивляться на успіхи ФК "Полісся" і мріють з часом грати за улюблену команду і рідне місто. Тож у нас немає права опускати руки!", - резюмував міський голова Житомира.

Як стало відомо "Журналу Житомира", активні фанати "Полісся" вже збирають людей, щоб завтра на сесії облради провести мітинг на підтримку клубу.

Поділитись

Новини по темі: