19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Смертельна ДТП за участю поліцейського: правоохоронець запевняє, що його не було за кермом

Смертельна ДТП за участю поліцейського: правоохоронець запевняє, що його не було за кермом

  • 11 грудня, 2019 11:30
Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань розслідують обставини ДТП, що сталася в місті Чуднові Житомирської області за участю працівника місцевого відділення поліції, який насмерть збив велосипедиста та втік з місця події.

Як повідомлялося, ввечері 6 грудня водій автомобіля марки Volkswagen Transporter скоїв наїзд на велосипедиста та, не зупиняючись, покинув місце пригоди. Від отриманих травм 64-річний потерпілий загинув.

Працівники Нацполіції встановили особу водія автомобіля, який скоїв смертельне ДТП. Ним виявився мешканець с. Дубище Чуднівського району Житомирської області, працівник місцевого відділення поліції.

За інформацією ДБР, правоохоронець своєї вини не визнає та повідомив, що того дня не перебував за кермом свого транспортного засобу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. 

Подію кваліфікували, як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Однак у Державному бюро розслідувань зазначили, що у разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 5 до 10 років.

 

Скріншот з сайту ДБР


 
Поділитись

Новини по темі: