24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Понад 700 дітей з Житомирської області звільнено від плати за харчування у дитсадках

Понад 700 дітей з Житомирської області звільнено від плати за харчування у дитсадках

  • 5 грудня, 2019 9:56
У Житомирській області суд звільнив понад 700 дітей із малозабезпечених сімей від плати за харчування у дитсадках. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирщини.

"Коростишівською місцевою прокуратурою заявлено позов до Андріївської сільської ради Черняхівського району щодо звільнення від плати за харчування у дитсадку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які отримують державну соціальну допомогу, а також щодо зменшення на 50 % розміру плати за харчування для батьків, які виховують троє і більше дітей", - йдеться у повідомленні.

Після прийняття Житомирським окружним судом позову до провадження відповідач визнав вимоги прокуратури обґрунтованими та виконав їх. Таким чином 716 дітей звільнено від плати за харчування у дитсадках.

Органами прокуратури аналогічні позови про звільнення батьків від сплати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах пред’явлено до ще однієї сільради та громади.

Як повідомляв "Журнал Житомира", в 2020 році планується, що харчування дітей у садочках Житомира буде профінансовано з бюджету на 30%. 23% дітей в закладах дошкільної освіти харчуються безкоштовно.
Поділитись

Новини по темі: