19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Житомир більше, ніж інші міста витрачає на дитсадки, але й цього недостатньо. ФОТО

Житомир більше, ніж інші міста витрачає на дитсадки, але й цього недостатньо. ФОТО

  • 29 листопада, 2019 8:59
Ввечері 28 листопада у Житомирській міській раді відбулася робоча зустріч батьківських комітетів дитсадків, керівництва ДНЗ, представників міської ради та мера міста. На зборах батькам розповіли про фінансування дитячих садків і пояснили, які саме потреби покриваються за рахунок бюджету.

За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, 40% міського бюджету йде на фінансування освіти. 

У 2019 році видатки на заклади дошкільної освіти склали 375 млн 391 тис. грн. Обсяг витрат на одного вихованця дитсадка у Житомирі вищий з-поміж інших обласних центрів, проте навіть цього недостатньо.

У 2020 році планується, що харчування дітей у садочках буде профінансоване з бюджету на 30%. Решту доведеться доплачувати батькам. Також у мерії наголошують, що 23% дітей харчуються безкоштовно.
 

"Батьки сьогодні готові дофінансовувати деякі потреби з власних кишень, але вони хочуть розуміти, куди йдуть їхні гроші. Під час зустрічі з батьками дошкільнят я намагався пояснити, які потреби "закриваємо" з бюджету, а на що грошей не передбачено. Сподіваюся, мені вдалося донести позицію міської влади і розвіяти міфи", - розповів Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Facebook.


На наступному тижні влада міста планує провести аналогічну зустріч з батьками школярів.













Поділитись

Новини по темі: