26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Мер Житомира став президентом Асоціації енергоефективних міст України

Мер Житомира став президентом Асоціації енергоефективних міст України

  • 14 листопада, 2019 10:41
Міський голова Житомира Сергій Сухомлин став президентом Асоціації "Енергоефективні міста України". Відповідне рішення було прийнято під час загальних сборів АЕМУ.

Мер Житомира замінив на цій посаді міського голову Долини Володимира Гаразда.
 

"Пан Сухомлин звернувся до учасників Зборів зі словами подяки Володимиру Гаразду за його плідну багаторічну працю та міжнародним партнерам - за допомогу українським містам у реалізації їхніх енергетичних планів, а також висловив підтримку стратегічних векторів розвитку Асоціації, оскільки, на його переконання, вони максимально враховують інтереси українських міст на шляху до їх енергонезалежності", - інформує Facebook-спільнота "Європейська Енергетична Відзнака в Україні".


АЕМУ створена у 2007 році. Сьогодні АЕМУ об’єднує майже 100 українських міст, як великих, так і середніх та малих, з усіх регіонів України.

"Асоціація "Енергоефективні міста України" (АЕМУ) – добровільне, недержавне, неприбуткове об’єднання органів місцевого самоврядування створене з метою задоволення потреб своїх членів і відповідних територіальних громад у сучасній інформації, нових технологіях, інвестиціях, розвитку співробітництва та обміну досвідом з українськими і закордонними партнерами в ділянках ефективного та ощадливого використання енергетичних ресурсів, надання якісних енергетичних послуг, підвищення енергетичної безпеки, захисту довкілля та забезпечення сталого розвитку поселень", - пояснюється на сайті організації.

Нагадаємо, у 2019 році Житомир отримав Європейську Енергетичну Відзнаку, а також став першим містом у Східній Європі, яке заявило про перехід на 100% ВДЕ та повну відмову від викопного палива до 2050 року.



Поділитись

Новини по темі: