28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З Богунії на Корбутівку: в Житомирі планують запустити новий автобусний маршрут

З Богунії на Корбутівку: в Житомирі планують запустити новий автобусний маршрут

  • 22 жовтня, 2019 15:16
У Житомирі планують запустити комунальні автобуси МАЗ з Богунії до Корбутівки. Про це в соцмережі 22 жовтня повідомив начальник автобусного парку КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Роман Мусійчук. Через 10 хвилин допис було видалено.

У коментарі сайту Житомир інфо Роман Мусійчук зазначив, що з’єднувати Богунію з Корбутівкою міськими маршрутками ніхто не передумав, однак про конкретні дати говорити зарано.

«Хронометраж маршруту провели, попередньо погодили з управлінням транспорту, діло за ним. Гадаю, що все вирішиться позитивно, тим паче, у нас є вільні автобуси», - прокоментував начальник автопарку.

Також він уточнив, що мова йде про новенькі МАЗи, які закупило місто навесні 2018 року.

Начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровний 22 жовтня розповів, хто ініціював запровадження комунального маршруту «Богунія-гідропарк» та які орієнтовні строки його введення.
 

«Це ініціатива Житомирського трамвайно-тролейбусного управління, а саме – керівника автопарку ТТУ Романа Мусійчука. Зокрема, розглядається питання щодо залучення комунальних автобусів на цей напрямок, на який, як я бачу, є потреба і суспільний відгук. Тому питання зараз розглядається як один за варіантів залучення комунального транспорту до роботи на міській автобусній мережі. До кінця цього тижня питання буде розглянуте і вирішено або позитивно, або буде пошук іншого варіанту. Поки ми в процесі розгляду цього питання. Ми говоримо про 5-6 комунальних автобусів МАЗ, які можна долучити до перевезень в нашому місті. Всього їх 17, на діючому маршруті №4 задіяно 10-12 автобусів, і є можливість забезпечити роботу ще одного маршруту», - пояснив Костянтин Підпокровний, який залишається керівником управління транспорту попри передану міському голові заяву на звільнення.


Як повідомляв «Журнал Житомира», з 7 серпня в Житомирі закрили автобусні маршрути №53 та №53А, які обслуговували комунальні автобуси. Прямого автобусного сполучення між Богунією та Корбутівкою немає з листопада 2016 року.
Поділитись

Новини по темі: