25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Хренов став радником нового міністра охорони здоров'я

Хренов став радником нового міністра охорони здоров'я

  • 15 жовтня, 2019 8:36
Колишній заступник міського голови Житомира Матвій Хренов потрапив до нової команди реформаторів Міністерство охорони здоров'я України. Про це повідомляється на сторінці МОН України в соцмережі.

Хренов став одним з 4 радників. До цього він працював консультантом Нацслужби здоров'я з питань стратегічного розвитку мережі надавачів медичних послуг.
 

"Команда радників зосередить свою увагу на продовженні реформ, програмі державних гарантій, системі громадського здоров’я, фармполітиці, запровадженні лікарського самоврядування", - інформують у Міністерстві.


Матвій Хренов прокоментував своє призначення і підкреслив, що хоче продовжити реформу системи охорони здоров'я.
 

"Мене було призначено радником міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької. Чому я це зробив? Відповідь проста - я хочу продовжити реформу системи охорони здоров’я. Багато з вас знає, що вже більше року я був радником Уляни Супрун і активно займаюсь реформою фінансування медичних закладів. Я мав честь бути частиною команди, яка взяла на себе політичну відповідальність почати наймаштабнішу медичну реформу за всі роки незалежності. Уляна Супрун, Павло Ковтонюк, Олександр Лінчевський - дякую!

За цей час було зроблено дуже багато на всіх фронтах. Зміни розпочались в сфері закупівель ліків, медичної освіти, громадсько здоров’я, нарешті тема вакцинації стала порядком денним українців. Але особисто для мене найголовнішою реформою було створення ефективної медичної системи. Саме цього я прагнув і присвятив більшу частину свого життя ще далеко до МОЗу, про це я мріяв коли працював лікарем.

І зміни потрібно продовжувати, на черзі амбулаторно стаціонарна та спеціалізована медичні допомоги. Нова модель фінансування повинна працювати у всіх медичних закладах країни вже з 1 квітня. І саме цим я буду займатися в команді міністерки Зоряни Скалецької"
, - розповів ексзаступник мера Житомира.


Нагадаємо, заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов звільнився з посади за згодою сторін 5 березня 2018 року. У липні 2018-го Матвій Хренов став радником міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.
Поділитись

Новини по темі: