29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Підозрюваного в замовному вбивстві Житомирський суд відпустив під домашній арешт

Підозрюваного в замовному вбивстві Житомирський суд відпустив під домашній арешт

  • 30 вересня, 2019 9:49
  • 1
У Житомирській області суд змінив запобіжний захід підозрюваному в замовному вбивстві Яну Яцишину з утримання під вартою на домашній арешт.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на прокуратуру Житомирської області.
 

"Таке рішення прийняла трійка суддів Житомирського районного суду Житомирської області: Віктор Мокрецький, Інна Зубчук і Євген Грубіян. Останній, до слова, висловив окрему думку - не відправляти Яцишина під домашній арешт", - йдеться в повідомленні.


Прокуратура вже оскаржила дане рішення. Дата розгляду скарги ще невідома.

Нагадаємо, 28 липня 2018 року поліція повідомила про затримання лідера та члена однієї з найбільших злочинних організацій в Україні "Біле братство", яке займалось незаконним обігом наркотиків. Ними виявились Руслан Лісанов та Ян Яцишин. Під час обшуку в машині Яцишина знайшли зброю, наркотики та гроші.

Руслан Лісанов, за даними слідства, затримали 23 липня. Напередодні, 22 липня біля селища Оліївка невідомі на дорозі обстріляли авто, вогнепальне поранення дістала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. Лісанов підозрюється у виконанні ролі кілера під час нападу на авто, організатором злочину, за версією слідства, був Ян Яцишин.

44-річного Яцишина затримали 28 липня, коли він їхав трасою Київ-Чоп до Житомира, нібито на підмогу Лісанову. Йому інкримінують організацію замовного вбивства. За даними слідства, за реалізацію вбивства Георгія Курашвілі, який знаходився в автомобілі, у який стріляли, Яцишин пообіцяв Руслану Лісанову 500 тисяч гривень.

27 грудня минулого року Ян Яцишин вийшов під заставу в розмірі 500 000 гривень. Після звільнення Яцишин не з'являвся на судові засідання і його оголосили в розшук. В кінці травня поліція затримала Яна Яцишина в Дніпрі.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

30 вересня, 2019 13:13:18

Ось так. Біг по колу