17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вийшов під заставу і зник: заарештовано лідера бандитського угруповання Яна Яцишина. ФОТО

Вийшов під заставу і зник: заарештовано лідера бандитського угруповання Яна Яцишина. ФОТО

  • 24 травня, 2019 13:47
Зранку 24 травня у Дніпрі поліція затримала підозрюваного в організації замовного вбивства та лідера злочинного угруповання "Біле братство" Яна Яцишина, який перебував у розшуку. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на очільника поліції Житомирської області В’ячеслава Печененка.

Наразі підозрюваного направили до Житомира, де завтра у Корольовському суді йому мають обрати запобіжний захід.

1 лютого Яцишина мали доставити до зали суду примусово, але, виїхавши до Нікополя, працівники поліції не знайшли його ані в лікарні, ані вдома. Поліція оголосила чоловіка у розшук.

Наприкінці січня сторона обвинувачення заявила клопотання про застосування до підозрюваного Яцишина приводу через відсутність достатніх підстав вважати, що він справді перебуває в лікарні.

27 грудня минулого року Ян Яцишин вийшов під заставу в розмірі 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, 28 липня 2018 року поліція повідомила про затримання лідера та члена однієї з найбільших злочинних організацій в Україні "Біле братство", яке займалось незаконним обігом наркотиків. Ними виявились Руслан Лісанов та Ян Яцишин. Під час обшуку в машині Яцишина знайшли зброю, наркотики та гроші.

Руслан Лісанов, за даними слідства, затримали 23 липня. Напередодні, 22 липня біля селища Оліївка невідомі на дорозі обстріляли авто, вогнепальне поранення дістала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. Лісанов підозрюється у виконанні ролі кілера під час нападу на авто, організатором злочину, за версією слідства, був Ян Яцишин.

44-річного Яцишина затримали 28 липня, коли він їхав трасою Київ-Чоп до Житомира, нібито на підмогу Лісанову. Йому інкримінують організацію замовного вбивства. За даними слідства, за реалізацію вбивства Георгія Курашвілі, який знаходився в автомобілі, у який стріляли, Яцишин пообіцяв Руслану Лісанову 500 тисяч гривень.

Також Яцишину інкримінують незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Також щодо Яцишина були відкриті кримінальні провадження за статтями 307 та 309 КК України — незаконне виготовлення, зберігання, придбання наркотичних засобів з метою та без мети збуту.

Ян Яцишин, липень 2018 року

Поділитись

Новини по темі: